Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poticaji

Poljoprivrednici koji duguju gradu, neće moći dobiti novac

'varazdin/medjimurje, 02.02.2010., varazdin, gradonacelnik grada novog marofa darko hrenic Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
15.03.2010.
u 13:40

Subvencije će se dobivati za nabavu sadnica, osiguranje usjeva, ekološku proizvodnju, opremanje gospodarstava...

U razvitak novomarofske poljoprivrede ove će se godine iz gradskog proračuna uložiti 200.000 kuna. Gradonačelnik Darko Hrenić donio je i novu odluku o potporama u poljoprivredi, prema kojoj poljoprivredno gospodarstvo u jednoj godini neće moći dobiti više od 5000 kuna potpora.

- Novac neće moći dobiti oni koji su gradu dužni komunalnu naknadu ili ako nisu podmirili druge račune - ističe gradonačelnik Hrenić. Poljoprivrednici će subvencije moći dobiti za nabavu sadnica voćaka i višegodišnjeg ljekovitog bilja, nabavu loznih sadnica, osiguranje usjeva, nasada i stoke, zatim za ekološku proizvodnju, zadržavanje teladi ženka na gospodarstvu, kupnju krava za rasplod, opremanje stočarskih gospodarstava, zaštitne mreže u voćarstvu i vinogradarstvu te za sustav natapanja. Potpore će moći dobiti i udruge za kupnju opreme za poljoprivrednu proizvodnju i finalizaciju proizvodnje. Subvencije su za ljekovito bilje i sadnice voćaka od 0,50 kuna, koliko se dobije po sadnici ljekovitog bilja, do 20 kuna, koliko se daje po sadnici oraha. Što se tiče ekološke proizvodnje, iz gradskog će se proračuna subvencionirati prvi ekološki nadzor poljoprivrednog gospodarstva, i to s tisuću kuna. Poljoprivrednicima koji imaju najmanje pet krava i koji zadrže telad ženke na gospodarstvu, isplatit će se 750 kuna po junici. Kupnja krava za rasplod poduprijet će s po 3000 kuna. Opremanje stočarskih gospodarstava te kupnja mreža i sustava za natapanje subvencionirat će se 25 posto uloženog.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije