Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA ANKETA

Politički rejting: Tko je popularniji - Plenković, Milanović ili Jandroković?

Što građani misle o Plenkoviću, Milanoviću i Jandrokoviću?
Foto: PIXSELL
1/4
21.05.2020.
u 20:16

Za predsjednika Vlade svi znaju i ono što znaju više od polovice (53,0%) smatra izrazito ili uglavnom pozitivnim. Negativno ga ocjenjuje 37,5% ispitanika, a 9,5 nema stav o Andreju Plenkoviću.

Istraživanje je od 15. do 18. svibnja provela agencija Promocija plus na uzorku od 1400 ispitanika koji jamči razinu pouzdanosti odgovora od 95 posto

Kada je riječ o datumu izbora, čini da je mišljenje birača podijeljeno.

Ako je suditi i prema ovom primjeru, podijeljenost je konstanta hrvatskog društva. Jer odluci HDZ-ove većine da se Hrvatski sabor raspusti pet mjeseci prije isteka mandata i da u skladu s tim na parlamentarne izbore izlazimo usred ljeta gotovo isti broj ispitanika rekao i da i ne.

Ako bi se odgovor morao svesti na jednu rečenicu onda bi glasio: kod birača najbolje prolazi predsjednik države, najlošije predsjednik Sabora, a predsjednik Vlade je između njih. 

Za gotovo dvije trećine ispitanika Zoran Milanović je izrazito ili uglavnom pozitivan (57,8%), a za 33,9% uglavnom ili potpuno negativan. Indiferentno je prema predsjedniku države malo više od 8 posto (8,3%) ispitanika, piše HRT

Doživljaj Gordana Jandrokovića potpuno je suprotan. Mišljenje više od polovice (52,4%) anketiranih o njemu je uglavnom ili potpuno negativno, a samo 28,9% predsjednika Sabora smatra pozitivnim. Njih 17,4% ga ne doživljava, dok više od jedan posto (1,3%) nema pojima tko je Gordan Jandroković. 

Za predsjednika Vlade svi znaju i ono što znaju više od polovice (53,0%) smatra izrazito ili uglavnom pozitivnim. Negativno ga ocjenjuje 37,5% ispitanika, a 9,5 nema stav o Andreju Plenkoviću

Ni na njegov ni na rejting predsjednika države incident na obljetnici Bljeska u Okučanima nije utjecao jer ih birači približno jednako ocjenjuju kao prošli mjesec.

Postupak Zorana Milanovića potpuno ili uglavnom podupire 43,9% ispitanika, dok ga ne podupire 46,2%. Ukupno 10 posto je onih koji ili nemaju stajalište (9,0%) ili se nisu željeli izjasniti (0,9%) o predsjednikovu odlasku iz Okučana zbog natpisa "Za Dom spremni" na majci jednog od sudionika službenog protokola.  

Komentara 9

0
0
20:22 21.05.2020.

Da je pitanje tko je odvratniji bilo bi teže odgovoriti...

SM
smatokov
22:45 21.05.2020.

91 i dalje dok je rat trajao nije mu smetaoZDS jer su neke tamo U staše umjesto njega u rat isle, kao sto ni Racanu nije smetalo kad je u zakon unesen pozdrav i kad se smije koristiti, a tajj bahati i bezobrazni predsjednik bi trebao biti predsjednik svih , pa i tih U staša jer zakon je jasan

DD
duda.dudica
21:15 21.05.2020.

Hahaha Bernardić uvjerljivo zadnji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije