Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Politička eutanazija HNS-a nije u interesu HDZ-a

29.07.2017.
u 00:00

Netom je zasjeo u novi policijski resor, našao se u kriznoj situaciji s požarima u Dalmaciji, a kaže i da mu se čini kao da su svi problemi čekali baš ovu Vladu da izađu iz svih mogućih ormara

S Davorom Božinovićem, ministrom unutarnjih poslova, razgovarali smo o resornim, ali i političkim, HDZ-ovim temama s obzirom na to da je jedan od najbližih suradnika premijera Andreja Plenkovića. Smatra da su svi problemi čekali ovu Vladu da izađu iz ormara i da ova Vlada nema nijedno lagano pitanje, ali da se zna nositi s problemima. Donedavno je bio premijerov šef kabineta.

Novi ste ministar unutarnjih poslova i vrlo brzo ste se našli u kriznoj situaciji s požarima u Dalmaciji. Imate li već ideja kako poboljšati sustav i je li u splitskom požaru sve odrađeno “by the book”?

Siguran sam da je intervencija vatrogasaca bila pravodobna i da su postupili prema protokolima. Upućena je pomoć i vojske i policije. Osobno sam svjedočio da su ekipe na terenu bile suočene s naletima orkanske bure koja je nestalnošću smjera te velikom brzinom širila požar, nisu mogli letjeti kanaderi, a nepristupačan teren otežavao je gašenje požara. Njihova velika hrabrost i požrtvovnost koju sam vidio na terenu vrijedna je svake hvale. Područja poharana požarom po cijeloj Dalmaciji obišao sam i prošli vikend s ravnateljem Državne uprave za zaštitu i spašavanje. Ne treba zanemariti da protupožarna sezona još traje, a sveobuhvatnim pregledom postojećeg stanja sustava bit će potrebno detaljno analizirati opcije koje bi vodile daljnjim kvalitetnim rješenjima. Pri tome držim nužnim jačanje suradnje s lokalnom samoupravom i pronalaženje modela kvalitetnog financiranja i opremanja vatrogastva.

Više pročitajte u današnjem izdanju Večernjeg lista.

Ne propustite i druge teme:

- Zatvorenici na namještaju, mesu i vinu zaradili 7 milijuna kuna

- Najinovativnija profesorica sad je pomoćnica Blaženke Divjak

- Majka bi izašla u provod pa došla nakon tri dana

- Kriminal koji je siromašio narod za vrijeme agresije ostaje bez ikakve kazne?

Komentara 21

AR
aristip
21:38 28.07.2017.

I ovaj lik bi, kao minitar policije, trebao provjeriti i istražiti dali je Ivan Vrdoljak ministarski položaj koristio za osobno bogaćenje. SRAMOTA !!

BU
Budak
21:10 28.07.2017.

Kad savjetnik Ureda za narodnu obranu iz SFRJ prica o demokraciji je ravno tome kao da prostitutka prica o postenju.

BR
brojevi
21:37 28.07.2017.

Ostavštinu legendarne Savke Dapčević Kučar treba vratiti na izvorna dostignuća. HNS je izvorno narodnjačka stranka ali po dolasku svima dobro poznata klijentele postala je boljševičko-liberalni hibrid i satelit SDP-ea sa protuhrvatskom retorikom. Koalicijom sa HDZ-om rješili su sve uzroka svoje neminovne propasti i sada imaju jedinstvenu priliku da stranci vrate bivši narodnjački sjaj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije