Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udaljen iz službe

Kaznena prijava policajcu: Osumnjičen za krađu i prodaju 49 kg droge, te provalu u skladište

Našice: U tvrtki Nexe organizirano spaljivanje 3 tone opojnih droga oduzetih u kriminalističkim istraživanjima
Davor Javorovic/PIXSELL
05.12.2023.
u 11:25

Osumnjičeni policijski službenik prenosio je operativne informacije ostaloj dvojici osumnjičenika, javlja MUP.

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ravnateljstva policije u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana (1996., 1996. i 1993.) zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti, pomaganja u pokušaju zlouporabe položaja i ovlasti, odavanja službene tajne i neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, priopćila je policija. 

'Postoji osnovana sumnja da je prvoosumnjičeni (1996.), kao policijski službenik kriminalističke policije, prenosio operativne informacije ostalim osumnjičenicima o mogućim lokacijama na kojima drugi počinitelji skladište drogu nakon čega su prvo i drugoosumnjičeni provalili u jedan prostor i otuđili 49 kilograma droge koju su potom sva trojica prodavala na ilegalnom tržištu. Također se sumnja da su sva trojica osumnjičenika, nakon što je prvoosumnjičeni pribavio podatke o garaži u kojoj je pohranjena droga, došli do garaže i počeli je obijati, u čemu nisu uspjeli, nakon čega su uhićeni. U garaži se u nalazilo ukupno 10,8 kilograma konoplje', piše u priopćenju.

VEZANI ČLANCI 

Osumnjičenici su predani pritvorskom nadzorniku, a protiv njih je podnesena kaznena prijava. Osim toga osumnjičeni 27-godišnji policijski službenik je rješenjem nadležnog rukovoditelja udaljen iz službe te će se protiv njega u zakonskom roku podnijeti zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka.

VIDEO Novinarka Večernjeg lista iz Atene o iskazima BBB-a 

Komentara 6

Avatar lasta mala
lasta mala
11:53 05.12.2023.

Ma tko nas to od kriminala štiti?!?

NE
Neretva93
12:25 05.12.2023.

Zašto bi se išlo u Bogotu,Kabul… kad se to doma,bez velika rizika,nabavlja.

Avatar Krabat
Krabat
12:02 05.12.2023.

diletanti, da su išli prek AP i kriminalne organizacije to im se nebi dogodilo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije