Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZNATI HUMANITARAC

Antun Žeravica nakon dva i pol sata ispitivanja pušten da se brani sa slobode

Antun Žeravica
Foto: Facebook/Podrška Antunu Žeravici
04.08.2014.
u 16:00

U 20 sati kraj Orlandova stupa trebao bi se održati mirni prosvjed pod nazivom "Danas Žeravica, sutra ti".

Viši medicinski tehničar u Općoj bolnici Dubrovnik Antun Žeravica jutros je u pratnji dvojice policajaca doveden u sjedište PU dubrovačko-neretvanske, Villu Palma, gdje je se s njim obavljen obavijesni razgovor o okolnostima koje su 31. srpnja dovele do incidenta u kojemu je Žeravica pretrpio ozljede, prenosi Dubrovački vjesnik.

Žeravica, poznati humanitarac i darivatelj krvi iz Župe dubrovačke, tvrdi da su policajci na njemu četiri puta upotrijebili suzavac zbog čega ima izgorjele rožnice, od udaraca je zaradio i potres mozga, a ima i hematome po cijelom tijelu, zbog čega je hospitaliziran.

Policija je danas objavila priopćenje o spornom događaju u kojemu demantiraju Žeravičine optužbe. Tvrde da je 37-godišnjak ozlijedio dvojicu policajaca zbog čega je osumnjičen za kazneno djelo prisile prema službenoj osobi.

Žeravica je na ispitivanju proveo preko dva i pol sata gdje je davao iskaz o incidentu. Državni odvjetnik ga je, nakon ispitivanja pustio na slobodu, a odvjetnik Krešimir Škarica potvrdio  je da će se njegov klijent Antun Žeravica braniti sa slobode.

"Naime, 31. srpnja oko 3.10 sati, na Stradunu u Dubrovniku, prilikom prolaska dvojice policijskih službenika 37-godišnjak ih je počeo verbalno vrijeđati. Kada su policijski službenici pokušali provjeriti njegov identitet, odbio im je dati na uvid osobne dokumente te nastavio i dalje s vrijeđanjem i omalovažavanjem. Unatoč upozorenju, nastavio je s činjenjem prekršaja, kada mu je priopćeno da je uhićen. Budući da se opirao uhićenju pružajući aktivni otpor, nad njim su, sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, uporabljena sredstva prisile", stoji u priopćenju PU dubrovačko-neretvanske.

U policiji tvrde da je Žeravica jednog policajca lisicama udario iznad lijevog oka, a drugog šakom u lice, nakon čega je pokušao pobjeći, u čemu su ga policajci prisilom spriječili. U policijskoj postaji alkotestom mu je utvrđena koncentracija alkohola od 1,01 g/kg, a potom je prebačen u bolnicu jer se požalio na svoje zdravstveno stanje.

U 20 sati kraj Orlandova stupa trebao bi se održati mirni prosvjed pod nazivom "Danas Žeravica, sutra ti". Organizatori tvrde da su dubrovački policajci u ovom slučaju prekoračili ovlasti.

>> Neviđena policijska brutalnost: Zatvorenica morala na operaciju!

>> Optužuju policiju: Bahato su nastupili i pretjerali prilikom intervencije

Komentara 3

MR
Mraka2341
22:57 24.07.2018.

Jesu li odgovarali policajci? Ne naravno kad je zemlja korumpirana. Sve vas treba streljati

OS
osica
15:19 04.08.2014.

" ako je hospitaliziran s tako teškim ozljedama - potres mozga, upotreba suzavca oštećene roznice....., hematomi po cijelom tijelu - ej, da se nisu dečki u plavom malo zaigrali , tim više ako je bio kako navode pod utjecajem alkoholaalkohola , tada je obično snaga manja, jezik brži.? Možda baš nije bilo potrebe za tolikom silom, policija obično čuva i pijance.

LE
lebar
21:11 04.08.2014.

policijsko pojacanje iz okolice karlovca radi red u potencijelno odbjeglom republikom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije