Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREB

Policija zaplijenila preko 30 kilograma marihuane, novac i automobil

Foto: PU zagrebačka
1/7
02.07.2020.
u 09:37

Pretragom kuće na Črnomercu koju su koristili osumnjičeni, policajci su pronašli ukupno 26517 grama konoplje tipa droga (marihuana) pakirane u 33 paketa, 0,1 gram heroina, dvije digitalne vage s tragovima droge i pribor za pakiranje droge

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom i 28-godišnjakom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.


 
- Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su osumnjičeni protivno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga na zasad neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje, nabavljali veće količine konoplje tipa droga (marihuana), koju su potom dovozili u osobnom automobilu, na kojem su u cilju skrivanja i prijevoza droge napravili preinake u vidu pretinca pogodnog za skrivanje droge, kao i u motociklu, a nakon čega su drogu skrivali, vagali i prepakiravali u kući na Črnomercu, da bi potom tako pripremljenu drogu preprodavali - navodi se u priopćenju. 
1/7

Pretragom kuće na Črnomercu koju su koristili osumnjičeni, policajci su pronašli ukupno 26517 grama konoplje tipa droga (marihuana) pakirane u 33 paketa, 0,1 gram heroina, dvije digitalne vage s tragovima droge i pribor za pakiranje droge. Policajci su obavili i pretragu motocikla 28-godišnjaka te su pronašli ukupno 5269 grama konoplje tipa droga (marihuana) pakirane u 5 paketa.


 
- Tijekom kriminalističkog istraživanja od osumnjičenog 52-godišnjaka je oduzet novac te osobni automobil na kojem su pronađene prerade i preinake, dok je od 28-godišnjaka oduzet novac za koji se sumnja da je pribavljen prodajom droge - ističu iz PU zagrebačke. 
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije