Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pretučeni rukometaš

Policija vjeruje nasilnicima da sam slušao narodnjake

bojan
Damir Špehar/PIXSELL
28.04.2010.
u 20:50

Terasa kafića Carica bila je puna ljudi, ali nitko nije priskočio u pomoć ni kad su me onesviještenog cipelarili.

Bjelovarčanin Bojan Crnojević (23), kojega su prije deset dana usred grada divljački iscipelarila dvojica 17-godišnjaka, jučer je otpušten s liječenja u zagrebačkoj KB Dubrava.

No time se ni izdaleka ne nazire kraj oporavku jer mu je u zvjerskom napadu "hrabri" dvojac od kojega je jedan tri i pol godine trenirao kik-boks slomio sve kosti lica osim donje vilice.

Bez rukometa do zime

Premda je već prošao operaciju sinusnih kostiju, čeka ga i zahvat na nosu, a možda i lijevom oku, na koje vidi samo mutnu sliku.

Pomaknuta mu je i gornja vilica, zubi se klimaju, a pitanje je, kaže, što će pokazati posljednja snimka mozga.

Teška srca, Bojan priznaje kako mu u svemu tome najteže pada to što do kasne jeseni neće smjeti ni priviriti u svoj rukometni klub Ivanska.

Kako je nakon drugog udarca u glavu ostao u nesvijesti te se danima nije mogao sjetiti detalja nesretne subotnje noći, ovih je dana, kaže, posložio cijeli mozaik.

– Moja susjeda i ja zajedno smo krenuli kući, a na njezinu je mobitelu svirala pjesma rock sastava Dubioza kolektiv. Na prijelazu iz parka prema zgradi T-Coma na Kvaternikovu trgu odnekud su se stvorila dvojica meni nepoznatih mladića te su na sav glas počeli ismijavati glazbu s mobitela.

Kada sam ih upitao zbog čega se ne bi smjela slušati takva glazba, umjesto odgovora dobio sam snažan udarac u glavu.

Djevojka je skočila prema napadaču kako bi spriječila novi udarac, no s leđa je uslijedio još jedan. Srušio sam se, udarivši pritom u parkirani automobil, osjetio još nekoliko udaraca nogama po glavi, a potom se nasred zebre onesvijestio – prisjeća se Bojan.

Djevojka iz njegove pratnje rekla je policajcima kako su ga razjareni mladići onako onesviještenog nastavili cipelariti, sve dok nisu čuli da zove policiju i hitnu pomoć.

Okružen ljubavlju i pažnjom majke Jovanke i slijepog oca Ljubinka, ne može prikriti ogorčenost, ponajprije zbog neosjetljivosti svojih sugrađana koji se očito nisu usudili priskočiti u pomoć.

Obližnja terasa kafića Carice bila je, kaže, puna ljudi. Doduše, netko mu je poslije prišao i odvukao ga s ceste na rub parka.

Bojanu smetaju i neistine kako je napadnut zbog slušanja narodnjaka, što je tvrdila i sama policija. Proizlazi da su povjerovali priči izgrednika, to prije što je pjesma izvođena na engleskom.

Ne ponovilo se nikome

No, kako bilo, ovakvom bi se nasilju, dodaje, napokon moralo stati na kraj, to prije što ga, kao i u njegovu slučaju, provode isti izgrednici. Slaže se s time i Bojanov otac Ljubinko, koji se zajedno s majkom još oporavlja od šoka nakon što ih je telefonski poziv policije probudio u nedjelju oko tri ujutro.

– Ne ponovilo se više ni jednome djetetu ni roditeljima – zaključuje otac.

Ključne riječi

Komentara 17

ZV
zvoncic
21:13 28.04.2010.

Ovu dvojicu monstruma triba osudit na 40 godina zatvora,a ostalih 40.g. zatvorit na psihijatriju i sve ostale koji tuku do smrti nedužne ljude po ulici ili negdi drugdi.

LO
LooLie
08:13 30.04.2010.

Ajme, žanr muzike nije razlog da se nekoga pretuče. To je sloboda izbora. Isto kako razlog za takvo nešto nije ni narodnost, ime i prezime osobe, boja kože... nema razloga za takav čin. NEEEEMA!!!!!!

MO
modrulj
11:30 29.04.2010.

Ovi sta su bili na terasi kafica a momku nisu pomogli su ista govna kao i napadaci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije