Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBAR POTEZ
Povratak na članak

Policija uvela novu praksu – pijancu recidivistu uzela auto

Zakonski ne postoji prepreka da se vozilo nekome uzme

Komentari 16

DU
Deleted user
09:05 21.02.2017.

Bravo!!!

VL
DU
Deleted user
09:04 21.02.2017.

zakon odličan, samo što se do sada čekalo ?!

VL
PR
prazivot
11:27 21.02.2017.

…veliki plus, … ali dok zakon ne važi za sve jednako,…. bez obzira na, boju, krvna zrnca, spol, položaj, financijsku moć,…itd.,….samo prodavanje magle, ….. i „sigurnost i povjerenje“….moš' mislit.

VL
DU
Deleted user
14:56 21.02.2017.

U MIESBACHU je održano suđenje hrvatskom državljaninu koji živi u Rottachu. On je u novogodišnjoj noći uhvaćen za volanom s 1,89 promila alkohola u krvi. Na licu mjesta mu je oduzeta vozačka, a kažnjen je i s 1500 eura. Na Na sudu je objasnio da je te večeri popio četiri piva i četiri likera. Bez vozačke je ostao 10 mjeseci, a prije nego što se vrati za volan morat će obaviti obavezni medicinsko-psihološki pregled." Tako to radi Njemačka.

VL
SA
savjest1234
12:54 21.02.2017.

Samo se pitam dali će nekome oduzeti mečku ili bembaru , prije će se policajac usrati u gaće !

VL
GN
Gnjavator
07:21 22.02.2017.

I šta, samo treba voziti auto koji prijaviš na nekog drugog i ne mogu ti ga oduzeti...

VL
DU
Deleted user
12:49 21.02.2017.

Najlakše je reći: nema zakonske zapreke, zašto se vozilo nije oduzimalo i ranije? Da, nema zakonske zapreke, predmet prekršaja se može privremeno oduzeti, ali nastaje problem deponiranja, čuvanja i održavanja. Policija nema kamo sa tim automobilima, budući da zakon ne predviđa takvu učestalu praksu postupanja sa vozilima u prometu i zato ne postoji logistika za to. Tko će odgovarati kada se nekome oduzme, recimo, neki skupocjeniji automobil i na istome, zbog neadekvatnog deponiranja i održavanja, nastane veća šteta, a automobil se mora vratiti vlasniku? Onaj tko ga je oduzeo, ali štetu će platiti porezni obveznici. Slažem se da bi oduzimanje vozila recidivistima i raznim divljacima trebala postati praksa, ali prvo treba urediti zakonsku materiju koja ni približno nije dobra u ovim situacijama i osigurati logističku podršku za provedbu takvih mjera.

VL
KR
kresimirn
09:40 21.02.2017.

kolko je onaj dobio za milijune kuna ? guljenje krumpira ? jesu oduzeli dozvolu i brod onom koji je "ubio" dvoje ljudi ? tu neke dedeke hvatate i trenirate strogocu, velikih riba se bojite ko mali misevi

VL
MX
Mister X
10:19 21.02.2017.

Upitno je koliko je pametno i pošteno .. Dakako d ima super problematićnih vozaća . Da treba kazniti i neke zaista i oštro, ali pošteno presuditi. Ako vozi smo dvije ulice dalje u tome selu , nikada nije nikoga ozljedioedio ili napravio neki drugi prekršaj . Nikada brže od 50 na sat . Inaće po takovim priostorima ih ima dosta kojima je to obićaj se ponekad samo rijetko provozati ! . Oduzimanje vozila je problematićno što sad smo zato kod alkohola ( Kako kazniti tek one koji bez alkohola kao oni normalni i pošteni a pogaze čovjeka sa svojom krivnjom namjerom !??? ) Da poslje če biti oduzimanje mercedesa jer si tri puta vozio pre brzo . Na dionici gdje je dozvoljeno 50 a možeš razviti brzinu naravno i 150 a da nikoga posebno ne ugroziš ! ? Nego je cilj globe zarade na kukavički način ( djelomično ) ! Tako da pametni koji se vesele da se auti otimaju građanima koji imaju i kredite a nisu nikada nikoga posebno ugrozili nego promilćek više.. Mora se znati da naivni neznaju da od ""100 pijanih""" tek jedan manji postotak doživi udes manji ili jaći . Što isto vrijedi i za potpuno trijezne da se razumijemo. Ne plediram za pijanstvo i nesigurnost . Ali država koja smo zana kažnjavati zatvarati i otimati - a ne davati je mačeha .........

VL
LL
LEX-LUTOR
09:39 21.02.2017.

Super na prvu loptu. No gdje je propisan nacin cuvanja oduzetih vozila, odgovornost za stetu koja nastane za to vrijeme, a da ne spominjemo probleme sa time da je auto zajednicko vlasnistvo u braku kojim se supruznici koriste....opet ce drzava placati enormne odstete zbog supljeg zakona. Banana drzava.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.