Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prevaranti haraju internetom

Hrvatica dogovarala najam stana u Njemačkoj, prevarili je za više od 20.000 kuna

Računalo prevara kviz
Slavko Midžor/PIXSELL
24.09.2021.
u 07:37

Kako ne bi postali žrtva prevaranta, policija savjetuje da građani olako ne prihvaćaju neprovjerena poznanstva i neuobičajene zahtjeve za novčane uplate.

PU osječko-baranjska izvijestila je o dvije prijevare putem Interneta koje su se dogodile tijekom kolovoza i sredinom rujna. Policija i dalje poziva građane na oprez. Kako ne bi postali žrtva prevaranta, policija savjetuje da građani olako ne prihvaćaju neprovjerena poznanstva i neuobičajene zahtjeve za novčane uplate.

Prvi slučaj dogodio se tijekom kolovoza ove godine. Naime, 57-godišnja hrvatska državljanka je putem društvenih mreža stupila u kontakt s nepoznatom osobom. Tijekom komunikacije, nepoznata osoba joj je rekla da je poslala paket s milijun i petsto tisuća američkih dolara, a 57-godišnjakinja treba uplatiti poštarinu kako bi preuzela paket. Prema dogovoru, uplatila je više od 20 000 kuna na nepoznati bankovni račun u inozemstvu. Paket joj do današnjeg dana nije stigao, niti je dobila povrat uplaćenog novca.

S prijevarom se suočila i 56-godišnja hrvatska državljanka koja je sredinom rujna ove godine, putem Internet platforme, s njoj nepoznatom osobom, dogovorila najam stana u Njemačkoj. Potom je, prema prethodnom dogovoru, uplatila više od 20 000 kuna na račun banke u Španjolskoj. Nakon što je kontaktirala korisničku službu Internet platforme, saznala je da to nije njihov bankovni račun i da se radi o prijevari te uplaćeni novac nije dobila nazad. 

Za oba slučaja nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće i nastavlja se traganje za nepoznatim počiniteljem. O mogućim prijevarama putem interneta, ali i o načinima zaštite, možete pročitati OVDJE.

Video: Škrinju sa sladoledima isključili iz struje, odgurali je 100 metara i obili. Ukrali sladolede vrijedne 2200 kuna

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar Member berries
Member berries
19:18 23.09.2021.

Hahaha poslat će joj poštom, u paketu, milijun i pol dolara 🤣🤣🤣🤣 Ahahahaha 💰💡

MO
modovisisajteMaraschino
19:16 23.09.2021.

Drage usamljene žene. Meni treba novaca. Evo ja ću vas barem na večeru izvesti prije nego što vam uzmem lovu.

MA
Markovinac
19:55 23.09.2021.

Ne treba upozoravati te lakome budale koje bi love bez rada.Bolje da ih varaju jer samo tako ce izlijeciti bolest pohlepe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije