Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASJELA NA INTERNETSKU PREVARU

Povjerovala tvrtki iz Londona, trgovala kriptovalutama i ostala bez više desetaka tisuća kuna

Kriptovaluta
Reuters
26.08.2021.
u 11:27

Policija istražuje okolnosti ovog događaja, a iz PU istarske upozoravaju  građane da budu oprezni kako ne bi postali žrtve investicijskih prijevara.

Žena (39) prijavila je pulskoj policiji da je prevarena prilikom trgovine kriptovalutama. Kako je pojasnila policiji, 39-godišnjakinja je preko internetske stranice  stupila u kontakt s osobama koje su se predstavile kao djelatnici tvrtke koja posluje kriptovalutama. Obećali su joj veliku zaradu u tom poslu, a ona im je pokazat će se naknadno, naivno povjerovala. Po njihovim uputama, 39-godišnjakinja je od sredine veljače do početka kolovoza tvrtki sa sjedištem u Londonu uplatila više desetaka tisuća kuna, nakon čega su joj se osobe prestale javljati. Policija istražuje okolnosti ovog događaja, a iz PU istarske upozoravaju  građane da budu oprezni kako ne bi postali žrtve investicijskih prijevara.

- Ako se odlučite na ovakvo trgovanje i investiranje,  prvo se trebate dobro informirati o svim rizicima. Također se preporučuje korištenje provjerenih i registriranih investicijskih društava, a trebalo bi izbjegavati tvrtke koje imaju sjedišta u egzotičnim zemljama jer postoji velika vjerojatnost da ćete postati žrtve prijevare. Neki od znakova koji ukazuju da biste mogli ostati bez svog novca su kada vas navodni brokeri uvjeravaju da je riječ o sigurnoj i lakoj zaradi te da je u tijeku akcija koju treba odmah iskoristiti. Uporni su i nagovaraju vas na trgovanje iako nemate u tome iskustva i uvjeravaju vas da je riječ o jednostavnom načinu trgovanja. Još jedan od znakova da bi se moglo raditi o prijevari je i kada na trgovinskoj platformi nema jasno navedenih kontakata kojima se možete odmah obratiti, a brojevi s kojih vas zovu brokeri nisu iz Hrvatske te ih na njih ne možete povratno kontaktirati Zapamtite, budite sumnjičavi, dobro se informirajte i potražite nepristrani financijski savjet prije nego što nekom date ili uložite novac. U slučaju da posumnjate kako se radi o prijevari ili ako postanete žrtva prijevare, događaj prijavite policiji - poručili su iz PU istarske.

Ključne riječi

Komentara 3

TO
Tonto
13:11 26.08.2021.

Nije čudo jer se i na stranicama VL nađe bar 5 stimulirajući oglasa o trgovini kriptovalutom. Najbolje je zaboraviti-kako došlo tako ošlo...

JA
Jahweh
12:56 27.08.2021.

Samo budale nekome daju novac da trguje cryptovalutama u njegovo ine,a sve može sam obavljati direktno sa svog mobitela.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije