Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pazite na novac

Policija upozorava građane! Ne nasjedajte na ovu prijevaru

novac ilustracija
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
21.10.2015.
u 12:44

Prevaranti se predstavljaju kao djelatnici banke i od starijih osoba traže na uvid 'ispravnost njihova novca', a potom ih pokradu

Policija upozorava građane da ne nasjedaju na pozive o provjeri zlata i novca

– U nekoliko slučaja u proteklom razdoblju na području Virovitičko-podravske županije, dogodila su se kaznena djela prijevare, gdje su prevaranti, predstavljajući se kao djelatnici banke, od starijih osoba, tražili uvid u "ispravnost njihova novca", a nakon što su uzeli novac, više se nisu vratili – izvijestili su iz MUP-a

Doći će pregledati zlato

U utorak u ranim jutarnjim satima nepoznata žena je telefonski nazvala 78-godišnjakinju iz Virovitice i upitala ju je ima li u kući zlata i, ako ima, da će ona doći pregledati i vratiti joj ga za 10-ak dana. Žena (78) je priznala da ima zlatni lančić i naušnice te pristala na posjet. 

Nakon pola sata kod 78-godišnjakinje se pojavila nepoznata žena stara oko 35 godina, odjevena u crnu jaknu i hlače, kojoj je žena predala zlatni lančić i naušnice nakon čega se nepoznata žena udaljila iz kuće.  – U poslijepodnevnim satima, kod žene (78) je došao njezin 50-godišnji sin kojemu je ona ispričala događaj. Nakon saznanja o događaju, sin je otišao u sobu radi provjere novca, koji je ostavio prije tri dana, te utvrdio da nedostaje 1000 kuna – izvijestila je policija. 

– Savjet starijim osobama: ako primite telefonski poziv nepoznate osobe, koja se predstavlja kao djelatnik neke banke i traži provjeru vašeg novca, zlata ili ako vam ponudi masažu te prodaju raznih zdravstvenih pomagala i slično, odmah prije njihova dolaska o tome obavijestite policiju na broj telefona 192 – upozoravaju iz policije. 

>>Lažni djelatnik HEP-a u Slavonskom Brodu pokrao dvije žene

>>Bračnom paru ponudile masažere pa im ukrali nakit vrijedan 10.000 kuna

Komentara 11

PA
pakao1
13:32 21.10.2015.

imam love ko žaba dlaka tako da mi mogu počešati jajčeke

Avatar blackula9
blackula9
16:42 21.10.2015.

Meni nude nekakve kartice i kredite, zvat ću policiju!

DU
Deleted user
13:10 21.10.2015.

čim sam vidio tko je autor teksta, odustao sam od čitanja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije