Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
višesatna racija

Policija upala u redakciju portala Klix.ba

klix.ba
Foto: klix.ba
29.12.2014.
u 19:23

Na portalu Klix.ba nedavno je objavljena snimka u kojoj Željka Cvijanović, navodno, govori o kupovini zastupnika u Narodnoj skupštini RS-a

Policijski službenici Odjela kriminalističke policije MUP-a Sarajevske županije izvršili su danas pretres prostorija poduzeća Intersoft d.o.o. Sarajevo, koje koristi Klix.ba u Sarajevu kako bi izuzeli sve stvari za koje smatraju da će im pomoći u istrazi u aferi prisluškivanja premijerke Republike Srpske Željke Cvijanović.

Podsjetimo, na portalu Klix.ba nedavno je objavljena snimka na kojoj Željka Cvijanović, navodno, govori o kupovini zastupnika u Narodnoj skupštini RS-a.

Nakon toga Uprava kriminalističke policije MUP-a RS-a podnijela je izvješće protiv N.N. izvršitelja ili više njih zbog izvršenja kaznenog djela neovlaštenog prisluškivanja i tonskog snimanja, kako je priopćeno, više privatnih razgovora predsjednice Vlade RS-a Željke Cvijanović.

Portal Klix.ba na svojim stranicama izvještava da zaposlenicima portala nije bilo dozvoljeno koristiti telefone i komunicirati s osobama izvan redakcije.

– Nakon nekoliko sati, novinarima portala Klix.ba koji nisu u tom trenutku bili u redakciji, dozvoljeno je da objavljuju vijesti, ali smo upozoreni da ne objavljujemo ništa što se tiče pretresa koji je trajao više od sedam sati – piše Klix.ba.

Navode da su osim dokumentacije, izuzeti hard diskovi svih računala u redakciji, privatni mobiteli, USB stikovi, CD-ovi, laptopi i ostali uredski materijal.

>>Premijerka Republike Srpske potkupljivala zastupnike?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije