Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
audio snimka

Premijerka Republike Srpske potkupljivala zastupnike?

Željka Cvijanović
Foto: Zoran Grizelj/Večernji list
1/2
16.11.2014.
u 16:23

Na snimci čija autentičnost još nije potvrđena navodno se čuje glas premijerke RS-a Željke Cvijanović, inače članice SNDS-a kako neimenovanu sugovornicu uvjerava da je stranka potkupila dvojicu vijećnika

Borba za vlast susjednoj Republici Srpskoj između pristaša vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i oporbene Srpske demokratske stranke (SDS) ovog vikenda dobila je novu dimenziju nakon što je portal Klix objavio da posjeduje audio snimku o navodnoj kupovini zastupnika u korist SNSD-a.

Na snimci čija autentičnost još nije potvrđena navodno se čuje glas premijerke RS-a Željke Cvijanović, inače članice SNDS-a kako neimenovanu sugovornicu uvjerava da je stranka potkupila dvojicu vijećnika kako bi uspjela formirati većinu u Narodnoj skupštini RS-a. Na početku snimke Cvijanović drugoj osobi govori da se ne nervira, a ova joj uzvraća da su to "sigurno ona dva papka".

- Pa je, iz Šukalove stranke (Adam Šukalo, predsjednik Stranke Napredna Srpska), ali zato smo mi kupili drugu dvojicu, pa ću vidjeti jesmo li ih kvalitetno kupili, ako oni izdaju da imamo drugu dvojicu. Eto, hajde sad... - čuje se glas premijerke Cvijanović na snimci. Ona ne precizira o kojoj drugoj dvojici je riječ, no sarajevski portal ističe da je, osim Šukala, iz Stranke Napredna Srpska u NSRS prešao i Goran Đorđić, obojica kao dio koalicije DNS-NS-SRS. S druge strane čuje se druga osoba koja traži savjet, odnosno upute od premijerke.

- Ja sam te htjela pitati možemo li mi isforsirati ovu priču da idemo..., već smo vrbovali Miloša Kovčevića da krene sa ovom pričom bosanski/bošnjački jezik - kaže druga osoba na snimci. Cvijanović odgovara: "Neka ide naravno, 'ko mu brani. To je do akademske zajednice da to priča, da objašnjava i da se napravi emisija... da nešto". Nakon toga čuju se i druge osobe u razgovoru, a spominju se i oni koji traže da budu direktori, kako to govori Cvijanović koja za nekoga govori da je nesiguran, da se samo igra i kako to "čak nije ni politički stav, nego igrica". Iz snimke se ne može najjasnije zaključiti o kome govori, no pretpostavlja se da vjerovatno o Šukalu.

Klix ističe da je vođa DNS-a Marko Pavić jučer imao sastanke sa Šukalom i Draganom Đurđevićem, predsjednikom SRS-a vezano za formiranje vlasti, ali još uvijek ništa nije dogovoreno.

>>Dodik pobijedio za nešto više od 10.000 glasova

>>Izetbegović, Čović i Ivanić novi članovi Predsjedništva BiH

Komentara 16

DU
Deleted user
16:32 16.11.2014.

premijerka ničije zemlje

Avatar Ironman0105
Ironman0105
18:36 16.11.2014.

Hrvatskoj nije susjedna "republika srpska" nego Bosna I Hercegovina. To kako oni unutar svoje drzave nazivaju pojedine njene djelove njihova je stvar.

BA
batman
17:58 16.11.2014.

Četnička posla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije