Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ilegalno prešli granicu

Sirene odjekivale Dalmatinskom zagorom, uhićena 21 osoba: 'Bilo je uznemirujuće'

Reportaža o migrantima  iz Slunja i Krnjaka
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
22.09.2023.
u 20:19

Nad stranim državljanima koji su uhićeni u Aržanu u tijeku je postupanje sukladno odredbama Zakona o strancima i Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti

Stanovnici mjesta Aržano jutros su doživjeli neobičnu scenu u tom mjestu u Dalmatinskoj zagori, koja ih je uznemirila i nametnula im brojna pitanja.

- Čuju se sirene. Bilo je gadno, uznemirujuće! Policija je brzo stigla i zatekla je skupinu ljudi - kazao je za Dalmaciju Danas čitatelj. Kaže kako pretpostavlja da se radi o uhićenju stranaca, no ne može biti siguran.

Policija je za  taj portal potvrdila da je u jutarnjim satima na području Aržana zatekla 21 stranog državljanina koji su granicu prešli na nezakonit način, a u službene prostorije dovedena je i osoba koju se sumnjiči da je počinila kazneno djelo Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, te je nad njom u tijeku kriminalističko istraživanje.

Nad ostalim stranim državljanima koji su uhićeni u Aržanu u tijeku je postupanje sukladno odredbama Zakona o strancima i Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti, dodaju iz policije.

VIDEO Incident na hrvatskoj granici

Komentara 23

AN
AntePortas9
21:56 22.09.2023.

Ma ovo je PR efekt. Prolaze tisuće kuda i kako žele. Oni ulove neke i to nakon što je pucano na policiju. Nakon što ih "ulove" moraju im osigurati smještaj.

DU
Deleted user
22:51 22.09.2023.

Žurili se doktori na posao u KBS Split

MS
mala_soroseva_kujica
20:40 22.09.2023.

Statistički je utvrđeno da je među 21 migrantom uvijek najmanje jedan dobitnik Nobelove nagrade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije