Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pronašli nepravilnosti

Severina komentirala istragu u Centru za socijalnu skrb: 'Nećete vjerovati, ministar je ispunio obećanje'

Foto: instagram
1/9
15.10.2021.
u 17:58

Nadzor je pokazao kako je pronađeno je više od 20 pogrešnih postupanja u maksimirskom Centru te čak 24 u Centru za posebno skrbništvo.

Pjevačica Severina (49) na svojem je Instagram profilu komentirala istragu koja je provedena u Centru za socijalnu skrb - Podružnica Maksimir i Centru za posebno skrbništvo. Naime, nadzor je pokazao kako je pronađeno je više od 20 pogrešnih postupanja u maksimirskom Centru te čak 24 u Centru za posebno skrbništvo.

- Sjećate se moje ispovijesti novinarki Jeleni Jindri na portalu H-alter o borbi sa sustavom, koji mi je oduzeo dijete jer sam 'nesuradljiva'? Sjećate se kako je ministar za socijalnu skrb najavio nadzor nad ustanovama o čijim propustima sam govorila? I, nećete vjerovati, nije prošlo ni mjesec dana, a ministar je ispunio obećanje - započela je svoju objavu na društvenoj mreži Severina i nastavila:

- Nadzor je proveden očito vrlo temeljito, a kako je neki dan objavio sam ministar Aladrović, pronađeno je više od 20 pogrešnih postupanja u Centru za socijalnu skrb – Podružnica Maksimir i 24 u Centru za posebno skrbništvo. Godinama molim i kumim. Mnogi su me slušali svih ovih godina, ali nisu čuli. Moje molbe, žalbe, prigovori, tužbe nisu usvajane. Psihička maltretiranja, javna blaćenja i na kraju oduzimanje djeteta i privremena mjera koja je trajala 20 mjeseci – sve je do danas ostalo nekažnjeno, neistraženo. Slična nepovratna šteta nanijeta je brojnim majkama Hrvatske i diljem regije - požalila se pjevačica. 

- Uvjerena sam da je ovo samo prvi veliki pomak u sustavu, veliki pomak za sve hrvatske Laure, za sve žene čije priče je ispisala nepokolebljiva novinarka Jelena Jindra. Jelena i dalje piše. Javljaju joj se žene iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, svugdje gdje je jedna grupa psihologica propagirala 'teoriju otuđenja' i mnogu djecu žrtve nasilja odvojila od majki. Teoriju je prenijela na svoje suradnice i prijateljice na moćnim pozicijama, educirala je policiju, tužitelje, sudove, vještake...
Ta "struka" je doktrinu otuđenja uvela na prostore cijele regije, iako Svjetska zdravstvena organizacija nikad nije priznala tu teoriju. Ali klupko se krenulo rasplitati… Zahvala ministru Josipu Aladroviću je iz dubine srca, jer bi ovako brzi i neovisni nadzori pomogli svim Laurama, ispravile bi se neke nepravde. I pomogli bismo svi zajedno da se to više ne događa u Hrvatskoj. Nadam se kako se nadzori nastavljaju i u slučaju svih drugih Laura koje moraju ostati anonimne - zaključila je pjevačica. 

Podsjetimo, Severina je na jednom koncertu krajem kolovoza publici uskliknula: "Vratilo se dite materi! Vi prvi znate, ovo još nije objavljeno! Ne mogu vam reći o čemu se radi, ali vratilo se dite doma!". Iako nitko nije znao misli li na ono što je dugo čekala, kasnije nam je i sama potvrdila kako se maleni Aleksandar vratio doma. Naime, Županijski sud u Splitu uvažio je njezinu žalbu na presudu kojom se njezin maloljetni sin dalje na skrbništvo ocu Milanu Popoviću. Nakon više od 20 mjeseci Županijski sud u Splitu donio je pravomoćnu presudu kojom je ukinuo presudu Općinskog građanskog suda u Zagrebu kojom je dijete dodijeljeno ocu, preinačivši je tako da će dijete živjeti po pola mjeseca sa svakim roditeljem i to u Zagrebu, a na majčinoj adresi će imati prebivalište.

VIDEO>>Severina odustala od showa na 'Dodikovoj televiziji': Ne želim imati veze s osobom koja vrijeđa žene na najgori način

Ključne riječi

Komentara 17

AF
AfganistanskiHrvat
21:21 15.10.2021.

Hoće li revidirati procese gdje je očevima oduzeto dijete ili zabranjeno viđanje?

DU
Deleted user
23:58 15.10.2021.

Izgleda se i ova polako priprema za saborsku klupu.Ima i pravo kad vidi ko se sve tamo" uvalio"

SP
Sparks18
20:51 15.10.2021.

Idemo je sada kad su je u Smrdiji otpilili jer nije vise u cvijeu mladosti, proglasiti nacionalnom baštnom i zaštićenim spomenikom kulture.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije