Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nasilje na mreži

Policija u lovu na nasilnike s fejsa

Facebook
Pixsell
Autori: mf/VLM, sl/VLM
10.06.2013.
u 20:00

Utvrđuje se identitet žrtava s kojima će se i razgovarati, a autore bi se moglo goniti po službenoj dužnosti

Prijave protiv autora uvredljivih Facebook-grupa \"Vinkovačke k...\" i dalje zatrpavaju tamošnju policiju. No policija je zasad stava da je riječ o kaznenom djelu protiv časti i ugleda, koje se goni privatnom tužbom. Spise je proslijedila i Državnom odvjetništvu.

– Osim što sebe žele prikazati društveno poželjnima, djeca koriste Facebook da vršnjake koji im se ne sviđaju prikažu u negativnom svjetlu – upozorava Marijana Maja Barbarić, glasnogovornica PU vukovarsko-srijemske. U Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru samo su nam kratko odgovorili da je \"postupak tajan i u tijeku\" pa ne mogu davati nikakve informacije.

Osječka policija pak intenzivno traga za internetskim nasilnicima koji na Facebooku vrijeđaju učenice iz Osijeka. Utvrđuje se identitet djevojaka s kojima će se i razgovarati, što bi istražitelje moglo odvesti i do počinitelja. Državno će odvjetništvo potom odlučivati radi li se o kaznenom djelu povrede privatnosti djeteta, koje se goni po službenoj dužnosti, ili o sramoćenju, gdje se pravda istjeruje privatnom tužbom. S obzirom na to da su oštećeni maloljetnici, zlostavljače bi se, doznajemo, moglo službeno goniti.

>>Raskrinkan \"šef\" profila \"Vinkovačke...\" na fejsu

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije