Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MJERE OPREZA

Sastanak s Bandićem u Vukomercu, helikopter nadlijetao školu

Policija u civilu i ophodnji ispred OŠ Vukomerec
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/9
Autori: Hina, Vecernji list
17.09.2018.
u 09:46

U tijeku je i sastanak u školi, u koju je došao i gradonačelnik Milan Bandić. Policajci u civilu provode nadzor i nadgledaju kvart, a iznad škole viđen je i policijski helikopter.

U ponedjeljak se oko 70 posto učenika osnovne škole u Vukomercu vratilo na nastavu nakon nekoliko dana pauziranja zbog pucnjave koja se tijekom obračuna dviju obitelji dogodila u srijedu oko 19 sati u blizini škole, što je izazvalo zabrinutost i revolt građana koji su potom održali prosvjed.

Policajci u civilu provode nadzor i nadgledaju kvart, a iznad škole viđen je i policijski helikopter. Održan je sastanak ravnateljstva škole na kojem je bio i gradonačelnik Milan Bandić. Policija uvjerava roditelje da nema razloga za brigu te da im u školu stiže video nadzor. Za tjedan dana sazavan je novi sastanak ravnateljstva, policije i gradonačelnika.

Pogledajte video: Očevid nakon pucnjave u Vukomercu

Podsjetimo, oružani sukob izbio je u srijedu na zagrebačkoj Peščenici u blizini osnovne škole što je izazvalo zabrinutost i revolt stanovnika ovog zagrebačkog kvarta. Zbog toga je u četvrtak popodne tristotinjak roditelja i građana Vukomerca održalo prosvjed ispred škole tražeći od nadležnih sigurnost za svoju djecu te odlazak romske obitelji koja je sudjelovala u sukobu.

Tada su građani Milana Bandića dočekali su zvižducima i uvredama, a oštetili su mu i auto.

Božinović: Građani Vukomerca su sigurni

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ponovio je u ponedjeljak kako su građani u Vukomercu sigurni, a policija je u kontaktu s roditeljima i vodstvom škole, te je istaknuo da će policija i dalje biti nazočna u tom kvartu, posebno radi vraćanja percepcije sigurnosti.

"Već sam javno rekao kako svi mogu bit sigurni na području Vukomerca i cijelog područja oko škole zbog nazočnosti policije, koja je i samu tu noć djelovala  promptno, profesionalno i uhitila počinitelje", kazao je Božinović koji je nazočio godišnjoj vježbi interventne policije 2018.

Policija u civilu i ophodnji ispred OŠ Vukomerec
1/9

Poručio je da će policija ostati u Vukomercu, posebno radi vraćanja percepcije sigurnosti. "Nemamo nikakav rok, važno nam je da su građani sigurni", istaknuo je Božinović. Napomenuo je kako policija surađuje s vodstvom škole i roditeljima. "Što se tiče sigurnosti, djeca mogu ići u školu i siguran sam da će se situacija početi smirivati", kaže ministar.

Pogledajte video: Bandić izviždan na prosvjedu u Vukomercu

Ključne riječi

Komentara 4

DJ
djakputnik
11:14 17.09.2018.

Kaj buju iz zrakomlata pucali po prosvjednicima? A di je Kalinićev tenkić?

TR
tramontana
11:17 17.09.2018.

I sve radi osoba koji ne pripadaju ni jezikom, ni kulturom, ni vjerom ovoj jadnoj zemlji. Platiti će to penzići, radnici. Pošteni i mirni svit.

KR
Krotila
12:28 17.09.2018.

sat leta oko 4 000 kn

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije