Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Provokacija u Rijeci

Ne odustaju: Privedena još dva Talijana koji su također namjeravali postaviti spornu zastavu

Foto: Twitter/Cristiano Puglisi
1/5
12.09.2019.
u 13:22

Policija je jutros ispred Guvernerove palače zatekla i dvojicu talijanskih državljana starosti 19 i 20 godina s povijesnom zastavom Kraljevine Italije manjih dimenzija. Tijekom dana spriječili su još dvije osobe, u dobi od 55 i 19 godina, da postave novu spornu zastavu

Dvojica talijanskih državljana privedena su ispred Guvernerove palače u Rijeci s povijesnom zastavom Kraljevine Italije manjih dimenzija, priopćili su iz PU Primorsko-goranske. Također, kada su došli na mjesto događaja u rano ujutro, policajci su pronašli i izvješenu povijesnu zastavu Kraljevine Italije i nekoliko letaka te tragaju za počiniteljima.

"Jutros, oko 6.45 sati policija je zaprimila dojavu da je na ogradi Guvernerove palače u Rijeci izvješena talijanska zastava. Dolaskom na mjesto događaja pronađena je izvješena povijesna zastava Kraljevine Italije i nekoliko letaka. Pronađene predmete policija je izuzela, a u tijeku je kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska osoba koje izvjesile navedenu zastavu. Isto tako, policija je jutros ispred Guvernerove palače zatekla dvojicu talijanskih državljana starosti 19 i 20 godina s povijesnom zastavom Kraljevine Italije manjih dimenzija", kazali su iz policije.

Obojica su, kažu u policiji privedena i sankcionirana temeljem odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Na taj su način osobe spriječene u daljnjoj namjeri. Kriminalističko istraživanje nakon toga je nastavljeno te su nešto prije 14 sati uhićene još dvije osobe koje su namjeravale ponovno postaviti spornu zastavu.

"U nastavku današnjeg postupanja policije oko 13.50 sati ispred Guvernerove palače u Rijeci policijski službenici pronašli su još dvojicu državljana Italije, u dobi od 55 i 19 godina. Kod njih je također pronađena povijesna zastava Kraljevine Italije te ih je policija spriječila u namjeri njenog isticanja. Obojica su privedena u službene prostorije policije te je nad njima u tijeku kriminalističko istraživanje", priopćila je PU primorsko-goranska.
 

Podsjetimo, za ovu provokaciju s zastavom zaslužni su talijanski fašisti jer se cijeli incident dogodio uoči stote godišnjice okupacije Rijeke od talijanskog začetnika fašizma D’Annunzija koji je na poziv riječkih iredentista sa svojim paravojnim postrojbama crnokošuljaša umarširao u Rijeku i potom proglasio vlastitu nezavisnu državu pod nazivom Talijanska uprava za Kvarner.

Također Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske uručilo je veleposlaniku Talijanske Republike prosvjednu notu zbog odluke grada Trsta o podizanju spomenika Gabrieleu D'Annunziju upravo danas, na dan stote obljetnice okupacije Rijeke, 12. rujna.

Ključne riječi

Komentara 15

TT
tTony
15:14 12.09.2019.

Pretenzije partnera sa istoka i zapada ako ovaj put izgubimo zbogom za iducu tisucu godina.

Avatar Hrvatski domobran
Hrvatski domobran
13:55 12.09.2019.

Odgovor partije u Rijeci će biti uvođenje talijanskog jezika kao službenog?

MN
mnostvo
13:44 12.09.2019.

Da je netko uhvatio marvu i prebio im kičmu, ostatak bi se dobro zamislio prije nego bi pokušao nešto slično. I još im dati da popiju dobru porciju ricinusa, da se prisjete "slavnih talijanskih dana". Gamad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije