Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nisu poštovali mjere

Policija traži mladence koji su u Metkoviću organizirali svadbu gdje se zarazila 21 osoba

sVADBA
Pixabay
25.06.2021.
u 13:47

Utvrđeno je da su hrvatska državljanka u dobi od 28 godina i njemački državljanin u dobi od 32 godine počinili kazneno djelo širenja i prenošenja zaraznih bolesti iz čl. 180 st. 1 Kaznenog zakona

Policijski službenici Policijske postaje Metković, u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom, dovršili su kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da su hrvatska državljanka u dobi od 28 godina i njemački državljanin u dobi od 32 godine počinili kazneno djelo širenja i prenošenje zaraznih bolesti iz čl. 180 st. 1 Kaznenog zakona.

Utvrđeno je da prilikom organiziranja svoje svadbene svečanosti, koja je upriličena sredinom lipnja u jednom ugostiteljskom objektu u Metkoviću, nisu poštovali mjere za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 koje su propisane odlukom o nužnim epidemiološkim mjerama vezanima za okupljanja, a koju je odluku Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio 11. lipnja 2021. godine, izvijestila je PU dubrovačko-neretvanska.

Naime, zbog propusta provjere ispunjavanja propisanih uvjeta za sudjelovanje gostiju na svadbenoj svečanosti došlo je do širenja zaraze među sudionicima, što je za posljedicu imalo 21 osobu zaraženu virusom COVID-19.

S obzirom na to da su počinitelji ovog kaznenog djela trenutačno izvan Republike Hrvatske, za njima je raspisana potraga.

Video: Što je zapravo delta-soj koronavirusa i koliko je opasan?

Komentara 34

Avatar Malazan
Malazan
14:56 25.06.2021.

Potpuna laž i glupost. Preporuke su preporuke. Naređenja ne postoje. Zapovijedi bi postojale, ali ih nema.

IK
ikbmibm
21:14 25.06.2021.

Samo vi feštajte i pozdavite se sa sezonom..

Avatar Scopus
Scopus
14:27 25.06.2021.

Jebale vas velike svadbe i krkančine, pola od tih oženjenih će se razvesti u bijesu i suzama a pola od preostalih će se pitati zašto sam se tako loše udao ili oženio te šarati okolo. Valja raditi mala okupljanja najbitnijih ljudi gdje će mlada i mladoženja ozbiljno slušati savjete od starijih kako da si ne upropaste brak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije