Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ŠUMI OKRUŽENI VODOM

Policija spasila pothlađene migrante kod Aljmaša, među njima i djeca

migranti
Foto: MUP RH
1/2
13.02.2021.
u 10:55

Pronađene osobe policijski službenici su prevezli na kopno gdje ih je sačekala hitna medicinska pomoć koja ih je prevezla u Klinički bolnički centar Osijek zbog pothlađenosti.

Prilikom redovite ophodnje policija je u petak, oko 10 sati, u šumskom predjelu u blizini Aljmaša pronašla državljanina Sirije (2002.) koji je zatražio pomoć policije jer se njegova obitelj nalazili na riječnom otoku Parka prirode Kopački rit.

– Odmah po saznanju policija je angažirala ophodne čamce koji su u vrlo kratkom vremenu pronašli tri ženske osobe (1973., 1998. i 1999.) i dvoje djece (2016. i 2017.) koji su se nalazili na nepristupačnom terenu okruženi nabujalom vodom – izvijestio je MUP RH.

Pronađene osobe policijski službenici su prevezli na kopno gdje ih je sačekala hitna medicinska pomoć koja ih je prevezla u Klinički bolnički centar Osijek zbog pothlađenosti. Osobe su tijekom jučerašnjeg dana otpuštene iz bolnice.

Utvrđeno je da se radi o državljanima Sirije koji su izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj te su prepraćeni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite u Zagrebu.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
11:34 13.02.2021.

Prošle su granicu? Nemoguće. Naša je granica sigurna.

SO
Sir Oliver
15:50 13.02.2021.

Vidi vraga, migranti vode i taoce sad, dosad nisu imali zene i djecu uz sebe. Iduci put ATJ Lucko angazirati protiv njih kako bi oslobodili zene i djecu te im pruzili prijeko potrebnu pomoc i azil ako zatraze, a migrante odmah deportirati preko granice, naravno iz ekstradikcijskog zatvora.

GA
gazimestan
15:08 13.02.2021.

Nije mi jasno kako to mislis da su ih "spasili", onda mogu i ja u Ameriku (makar mogu uvijek kad god hocu) preko meksika , arizone, texasa i californije kroz sumu i pustinju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije