Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stari Mikanovci

Policija: Samoubojstva se nisu događala zbog prijetnji

samoubojstvo potraga
Marko Mrkonjić / Pixsell
04.12.2009.
u 17:35

“Ističemo da za niti jedno od počinjenih samoubojstava nije utvrđeno da je počinjeno pod bilo kakvom prisilom drugih osoba”, stoji u policijskom priopćenju.

- Stručni tim sastavljen od pedagoga, psihologa, liječnika, prosvjetnih djelatnika iz Vinkovaca, Osijeka i Slavonskog Broda u ponedjeljak dolazi u Stare Mikanovce kako bi procijenili i snimili stanje, razgovarali u školi s djecom i nastavnicima, a posjetit će obitelji u stanju potrebe i i ocijeniti što sve valja poduzeti. Ocijenit će treba li stručni tim proširiti još nekim profilom stručnjaka i očekujemo da će nam pomoći u ovoj situaciji koja je postala krajnje zabrinjavajuća. Tri mlada života su se u kratko vrijeme ugasila, a to je tragedija koju mi sami ne možemo prebroditi već nam je potrebna stručna pomoć i zato sam je i tražio na sve strane - kaže načelnik općine Stari Mikanovci Tadija Orlović i dodaje kako stručni timovi mole da ih se pusti da rade na miru, a budu li smatrali da javnost nešto treba doznati, na vrijeme će se obratiti.

I u Poljoprivredno-šumarsku školu u Vinkovcima koju su pohađala dvojica od trojice mladića koja su u posljednja dva i pol mjeseca počinila samoubojstvo na identičan način tj. vješanjem, u ponedjeljak dolazi stručni tim za pomoć učenicima, ali i nastavnicima koji već imaju iskustva s kritičnim situacijama jer je prije godinu dana nedaleko od škole pretučen učenik i nakon nekoliko dana od zadobivenih ozljeda preminuo.

Po prvi put od nemilih događaja u Starim Mikanovcima priopćenjem se oglasila PU vukovarsko-srijemska i to povodom posljednih napisa u medijima i priča koje su se proširile Starim Mikanovcima i Vukovarsko-srijemskom županijom da su samoubojstva počinjena zbog prijetnji.

- Ističemo da za niti jedno od počinjenih samoubojstava nije utvrđeno da je počinjeno pod bilo kakvom prisilom drugih osoba - kaže se u prioćenju koje potpisuje načelnik Josip Grčanac.

Dodaje se kako policija nije dobila prijavu da je bilo koja osoba iz mikanovačkog kraja bila izložena prisili zbog koje bi počinila samoubojstvo.

Policija drži kako se javnim pogovorom i pisanjem nekih medija bezrazložno širi strah “te se problematici samoubojstava, kao iznimno osjetljivom pitanju, pristupa na pogrešan način, što se u konačnici može negativno odraziti, prije svega kod onih osoba kod kojih od ranije postoji izražena sklonost samoubojstvu”.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
08:41 05.12.2009.

Malo sutra! U vrhu svake igle za cjepivo protiv krmece gripe nalazi ce nano chip. Posto je to ujedno i primopredajni uredjaj, preko njega se izdaju komande, a rezultat je vidljiv. Bit ce toga jos.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije