Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubojstvo na Sigečici

Policija riješila ubojstvo Macolina brata, uhićen tridesetogodišnjak

Mjesto gdje je pronađeno tijelo Franje Oreškovića Macole
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/2
25.04.2016.
u 18:00

Od teških ozljeda Orešković je odmah na mjestu preminuo, a ubojici se izgubio svaki trag. Međutim, samo tri dana nakon ubojstva, osumnjičeni za ubojstvo je uhićen

Zagrebački policajci uhitili su Danijela V. (30) za kojeg sumnjaju da u četvrtak oko 21 sat u Lopudskoj ulici u naselju Sigečica likvidirao Franu Oreškovića (53), brata poznatog ličkog ugostitelja Željka Oreškovića Macole. Kako je izvijestila zagrebačka policija, sumnja se da je 30-godišnjak prišao Oreškoviću te u njega ispalio hitac iz vatrenog oružja, a neslužbeno se doznaje da je metak ispaljen u Oreškovićev gornji dio tijela.

Od teških ozljeda Orešković je odmah na mjestu preminuo, a ubojici se izgubio svaki trag. Međutim, samo tri dana nakon ubojstva, osumnjičeni za ubojstvo je uhićen. Nakon završenog kriminalističkog istraživanja, Danijel V. predan je pritvorskom nadzorniku, a očekuje se i njegovo dovođenje sucu istrage zagrebačkog Županijskog suda radi određivanja istražnog zatvora.

Orešković je inače u subotu pokopan na groblju u Ličkom Lešću nedaleko Otočca u kojem je živio. Motiv ubojstva još nije poznat, no Orešković je navodno bio strastveni kockar, a neki mediji spekulirali su i da je posuđivao novac uz kamatu.

>> Muškarac ubijen u Zagrebu je Macolin brat

Ključne riječi

Komentara 10

MP
mparac3
21:34 25.04.2016.

Policija je duboko impregnirana u kriminal svakakve vrste, pa joj uistinu ne bi trebao biti problem riješiti nijedan slučaj... Sto je s zločinačkim ubojstvom Klice?...

DU
Deleted user
20:07 25.04.2016.

pojedinci mogu misliti o hr policiji sta hoce ali ona rjesava ubojstva..pljacke..i jos stosta druga.. e druga je stvar kad ih prida sudu i zakonu..

DU
Deleted user
21:05 25.04.2016.

Možemo li čuti priču uhićenog ili to nećemo nikada znati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije