Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Policija provjeravala ugostiteljske objekte, na jednoj zabavi pronašli zaraženog muškarca

Svim zatečenim osobama u studentskoj udruzi bit će izdani prekršajni nalozi, dok će dvije osobe dobiti i kaznenu prijavu
17. travnja 2021. u 17:11 1 komentara 653 prikaza
Zagreb: Covid redar u patroli centrom grada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zagrebačka policija te službenici civilne zaštite i Državnog inspektorata intervenirali su sinoć zbog dojava o kršenju epidemioloških mjera u ugostiteljskim objektima na području centra Zagreba. Kako su naveli u priopćenju, u večernjim satima proveli su postupanje s ciljem ukazivanja vlasnicima i osoblju ugostiteljskih objekata na epidemiološke odredbe o kršenju radnog vremena i pridržavanja drugih epidemioloških mjera.

Mons. Mate Uzinić MONS. UZINIĆ NA FACEBOOKU 'Žao mi je ako sam razočarao neke vjernike'

Službenici civilne zaštite utvrdili su kršenje mjera u pet ugostiteljskih objekata u Varšavskoj ulici, na Trgu Petra Preradovića, u Bogovićevoj i Preradovićevoj ulici. Radilo se o nedovoljnom razmaku između stolova i stolica na terasama, zbog čega će se protiv pravnih osoba pokrenuti prekršajni postupak.

Službenici Državnog inspektorata uočili su u ugostiteljskom objektu u Varšavskoj poslovanje suprotno rješenju o minimalnim tehničkim uvjetima za terasu čime je počinjen prekršaj iz članka 20. Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti. U ugostiteljskom objektu u Ulici Nikole Tesle utvrđeno je kršenje odluke Stožera civilne zaštite vezano za posluživanje gostiju na otvorenim terasama, u vezi čega je usmeno rješenje izdano odgovornoj osobi, a kojim je izdana naredba da se u roku dva dana osigura da terasa bude u skladu s odlukom Stožera, navode iz policije.

Zagrebačka policija je osoblje u 27 ugostiteljskih objekata upozorila na pridržavanje epidemioloških mjera, primarno u smislu kršenja odredaba Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o dozvoljenom radnom vremenu.

  Prim. dr. sc. Ivana Pavić Šimetin, zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo OTVORENO Capakova zamjenica: Ušli smo u novi val. Dr. Jakelić: Najlošiji je od dosad viđenih

Isto tako, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su 16. travnja 2021. godine u noćnim satima, u suradnji s Ravnateljstvom civilne zaštite MUP-a RH, Područnog ureda Zagreb proveli raciju u Gundulićevoj ulici u studentskoj udruzi u kojoj je zatečeno, legitimirano, provjereno i pregledano ukupno 64 osoba, a od kojih je za jednu osobu, 31-godišnjaka, utvrđeno kako ima izrečenu mjeru COVID – liječenje u kući.

Od strane Ravnateljstva civilne zaštite utvrđeno je kršenje nužnih epidemioloških mjera u vidu nepridržavanja zabrane održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 25 osoba na jednom mjestu, a  ujedno je utvrđeno da nitko od zatečenih osoba prilikom ulaska policijskih službenika u prostor udruge nije koristio zaštitne maske, zbog čega će se svim zatečenim osobama, sukladno odredbama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, u redovnom postupku izdati prekršajni nalozi.

Protiv 25-godišnjakinje i 26-godišnjaka, odgovornih osoba udruge studenata, kao i protiv 31-godišnjaka za kojeg je utvrđeno da ima izrečenu mjeru COVD – liječenje u kući, a koji su zatečenih tijekom provođenja racije u prostoru udruge, bit će podnesene kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Širenja i prenošenja zarazne bolesti“.

Tijekom večeri, ponovnim obilaskom navedenih ugostiteljskih objekata, kao i drugih ugostiteljskih objekata na području centra Zagreba, nije utvrđeno kršenje epidemioloških mjera u smislu kršenja radnog vremena, izuzev u ugostiteljskom objektu u Tkalčićevoj ulici, zbog čega će policijski službenici Državnom inspektoratu Republike Hrvatske podnijeti obavijest o počinjenom prekršaju.

PRSATA CLAUDIA
Bujna Slavonka o kojoj pišu svjetski mediji: 'Žene se zgražaju kad me vide'
Croatia osiguranje
Podrška poljoprivrednicima
Kako domaće osiguranje podupire razvoj poljoprivrednika i domaće proizvodnje
  • aabbcc:

    Ma hajde pijan : ) a bolesni stvarno zarazni od neke opake bolesti ne mogu ustati iz kreveta s onim respiratorom.