Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Objavljen javni poziv

Policija prodaje legendarni brod: Javna licitacija otvorena za sve koji uplate jamčevinu

Brod Sveti Mihovil
MUP
01.09.2022.
u 10:53

Sveti Mihovil dobro je poznati policijski brod koji je pri izradi stajao oko 22 milijuna kuna. Hrvatski je proizvod namjenski projektiran za MUP. Prije ''odlaska u mirovinu'' glavna mu je zadaća bila nadzor morske granice i kontrola pomorskog prometa.

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je javni poziv za prodaju policijskog plovila Sveti Mihovil putem licitacije. Brod je proizveden 1999. godine u Vela Luci u brodogradilištu Greben. Dužine je 24,6 metara, širine 6 metara, a gaz mu je 1,18 metara. Opremljen je s dva glavna pogonska motora snage od 2404 kW. Početna cijena za javnu licitaciju je 2,800.000 kuna uz napomenu da se tijekom licitacije cijena može podizati za minimalni iznos od 5000 kuna. 

Sveti Mihovil izgrađen je od stakloplastike, gliserske je forme trupa s izraženim dubokim V koji omogućava plovidbu punom snagom. Trup je od čistog jednostavnog laminata, a paluba i nadgrađe su u sendvič izvedbi s jezgrom od ekspandiranog PVC-a. Osim vodonepropusnim pregradama, plovilo je ukrućeno i rešetkastim nosačima, stoji u ponudi objavljenoj na stranicama policije. 

Naglašeno je i kako je paluba ravna bez krajnje bočne ograde kako bi se po nemirnom moru moglo lakše prijeći na druga plovila. Za sigurnost kretanja po brodu ugrađeni su brojni rukohvati od nehrđajućeg čelika. Na krmenom dijelu broda nalazi se gumenjak s plastičnim dnom te dizalica koja ga podiže. 

Prostor za posadu sadrži veliki salon, potpuno opremljenu kuhinju, spremište, hodnik, kabinu i kupaonicu. 

Sveti Mihovil dobro je poznati policijski brod, koji je pri izradi stajao oko 22 milijuna kuna. Hrvatski je proizvod namjenski projektiran za MUP. Prije ''odlaska u mirovinu'' glavna mu je zadaća bila nadzor morske granice i kontrola pomorskog prometa.

Brod se nalazi u luci Lora u Splitu, a tamo ga se može i pogledati 7. rujna u vremenu od 8 do 10 sati ujutro. Licitacija će se održati isti dan u 12 sati. Na licitaciji mogu sudjelovati sve pravne i fizičke osobe pod uvjetom da prije uplate jamčevinu od 140.000,00 kuna. 

Ostale detalje o samom brodu te uvjetima licitacije možete pogledati ovdje

Komentara 3

HO
homofobic
14:30 01.09.2022.

Zasto se brod prodaje? Starost od 23 godine nije ji u kom pogledu kriticna. Sta je katastrofalnim nemarom na brodu unisteno da ga nije vrijedno popraviti? Da li se anemicni bacio u ribiciju pa za pocetak treba jeftin camac? Balkanistanski mocvarni trulez se skriva ali svi znaju da se negdje planira krada! Pogledajte koji su bili uvjeti za kupovinu borbenih aviona na i sta je na kraju utrosen drzavni novac glavno da se lapi za neciji penzioni fond.

DU
Deleted user
15:20 01.09.2022.

Plovilo izgrađeno 1999. koštalo 22 milijuna , a danas se prodaje za desetinu cijene. Pa tko je tu lud?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije