Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve po zakonu

Policija: Pri deložaciji obitelji Vukić postupali smo zakonito

zadar,deložacija,vukić (1)
Foto: Andrina Luić
1/5
09.11.2012.
u 13:53

Priopćenjem se u petak oglasio i Općinski sud u Zadru koji tvrdi da je jučerašnja deložacija obitelji Vukić uspješno provedena, a obitelji Vukić je u dogovoru s vlasnikom privremeno omogućen pristup kući

Policijska uprava zadarska reagirala je na medijske napise vezane uz deložaciju obitelji Vukić i postupanje interventnih policajaca tvrdeći kako se zbog netočnih informacija u medijima stvara slika o dvojbenom postupanju policije.

Glasnogovornik Elis Žodan ističe da su u četvrtak, na temelju zakonitog zahtjeva Općinskog suda u Zadru, pružili pomoć službeniku suda u provođenju sudskog postupka kada je grupa građana odbila zapovijed policijskih službenika i ometala sudski postupak pružanjem pasivnog otpora, zbog čega je privedena 21 osoba. Protiv svih privedenih Prekršajnom sudu u Zadru podneseni su optužni prijedlozi, a nakon prekršajnog istraživanja svi su pušteni.

Priopćenjem se u petak oglasio i Općinski sud u Zadru koji tvrdi da je jučerašnja deložacija obitelji Vukić uspješno provedena, a obitelji Vukić je u dogovoru s vlasnikom privremeno omogućen pristup kući kako bi u roku od 20 dana našli rješenje za smještaj i svoje stvari iznijeli iz kuće.

Sud ističe da nije riječ ni o kakvoj proceduralnoj pogrešci suda, kao ni o nalogu sutkinje ni sudskog ovršitelja za povratkom obitelji Vukić, kako su prenijeli neki mediji, nego isključivo o internom dogovoru prijašnjih vlasnika s novim vlasnikom kuće, o čemu postoji i zapisnik.

>>Vukićevi ipak vraćeni kući! Kupac nije osigurao prostor za stvari

Komentara 16

AR
arjavas
14:20 09.11.2012.

Policija mora postupiti po zakonu a ne onak kak se kome svidi . Ako to nebu tak onda smo banana , a ne pravna država.

OB
-obrisani-
14:44 09.11.2012.

Slovenac kupio kuću za 40 000 a isti dan oglasio da prodaje za 100 000 eura. Bogami Lijepa zarada ! A što je ono s Ljubljanskom Bankom ? Hoće li biti išta,ili Slovenc neda ?

OB
-obrisani-
14:04 09.11.2012.

Niste postupili dvojbeno , postupili ste nemoralno bando !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije