Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraga

Policija pretresla sjedište EPP-a, oglasili se iz stranke: 'Transparentno surađujemo'

EPP Political Assembly gathers in Helsinki
LEHTIKUVA/REUTERS
04.04.2023.
u 16:58

Njemački medij Mitteldeutscher Rundfunk prenosi da je istraga vezana za Marija Voigta, čelnika CDU-a u Tiringiji, te njegovog sudjelovanja u EPP-ovoj političkoj kampanji 2019. godine.

Belgijska policija i njemački istražitelji u utorak su izvršili pretres u sjedištu Europske pučke stranke (EPP), u sklopu istrage koja traje u Njemačkoj. Politička grupacija desnog centra, najbrojnija u Europskom parlamentu, priopćila je da su u njezino sjedište u Bruxellesu u utorak došli predstavnici vlasti iz Belgije i Njemačke.

Pretres je vezan za istragu koja se vodi u njemačkoj pokrajini Tiringiji, navodi se u priopćenju, bez dodatnih detalja. "Stranka potpuno transparentno surađuje s uključenim vlastima, pružajući sve relevantne informacije i dokumentaciju", objavio je EPP.

Dodao je da ne može dati više informacija jer je riječ o istrazi u tijeku. 

Njemački medij Mitteldeutscher Rundfunk prenosi da je istraga vezana za Marija Voigta, čelnika CDU-a u Tiringiji, te njegovog sudjelovanja u EPP-ovoj političkoj kampanji 2019. godine. Mitteldeutscher Rundfunk piše da je Voigt u sklopu digitalne kampanje dodijelio posao internetskoj agenciji iz svoje pokrajine za koju se sumnja da mu je kasnije isplatila novac. 

EPP okuplja stranke u svih 27 država članica, ali i iz zemalja izvan EU-a, poput onih na zapadnom Balkanu, Norveške, Švicarske i Ukrajine. 

Video: Tko je Đuro Horvat? Europski tužitelji ga sumnjiče zbog malverzacija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije