Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRŠILI EPIDEMIOLOŠKE MJERE

Policija prekinula privatnu zabavu kod Opatije. Organizator dobio 'paprenu' kaznu

Opatija panorama
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/2
10.12.2020.
u 18:55

Postupanjem je utvrđeno kako prilikom održavanja  zabave u zatvorenoj prostoriji te osobe se nisu pridržavale propisanih epidemioloških mjera

Policijski službenici Policijske postaje Opatija dovršili su postupanje nad 14 hrvatskih državljana zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz domene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, navodi se u priopćenju PU primorsko-goranske. 

- Riječ je o osobama, starosti od 21 do 33 godine, koje je policija u utorak, 8. prosinca, nakon dojave građana, oko 22.40 sati zatekla na privatnom okupljanju u Lovranu, a koje je organizirao 30-godišnji hrvatski državljanin. Postupanjem je utvrđeno kako prilikom održavanja  zabave u zatvorenoj prostoriji te osobe se nisu pridržavale propisanih epidemioloških mjera pa je na okupljanju bilo više od deset osoba koje pritom nisu nosile zaštitne maske za lice niti su održavale propisani razmak - javljaju iz policije. 

VIDEO: Mjere za trgovačke centre i trgovine koje vrijede do 10. siječnja

Policijski službenici su sve navedene osobe udaljili s okupljanja te je po završetku postupanja, 30-godišnjem organizatoru privatnog okupljanja uručen prekršajni nalog kojim je novčano sankcioniran u visini pet tisuća kuna, sukladno odredbama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.  Zbog nenošenja zaštitne maske za lice uručeno mu je i pisano upozorenje, kao i ostaloj 13-orici počinitelja, sukladno provedbi odredbi Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Uz navedeno, četiri osobe su i prekršajno prijavljene u skladu sa Zakonom o osobnoj iskaznici.

Komentara 13

MI
mignonn
02:28 11.12.2020.

Svaki da po 360 kn organizatoru i tulum i nije tako skup. Sljedeći tulum s 30 osoba, pa će biti još jeftinije po osobi.

Avatar neidemdalje
neidemdalje
14:00 11.12.2020.

može li netko objaviti račun na koji se može uplatiti 5000 za organiziranje tuluma... ja bih uplatio avans da ne moraju dolaziti na adresu ...

SD
sdur
23:54 10.12.2020.

četvorica prijavljena po zakonu o osobnim iskaznicama... pretpostavljam da su im istekle. Ali ako je tako, zar ne važi više odluka da istekle OI važe sve dok traje pandemija i još mjesec dana poslije? Pitam jer i moja ističe za 6 dana...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije