Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG IZAZIVANJA NESREĆE

Policija potvrdila: Podignuta kaznena prijava protiv Banožića! Prijeti mu do 8 godina zatvora

Sarajevo: Ministar obrane BiH, Zukan Helez, ugostio ministra obrane Maria Banožića
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/5
08.12.2023.
u 12:11

Banožić se 11. studenog na izlazu iz Vinkovaca, neoprezno pretječući teretno vozilo, izravno sudario s kombi vozilom koje je nailazilo iz suprotnog smjera. Vozač kombija Goran Šarić poginuo je na mjestu.

Iz PU vukovarsko-srijemske u petak su izvijestili da su podnijeli kaznenu prijavu protiv bivšeg ministra obrane Marija Banožića.

- Policijska uprava vukovarsko-srijemska je 1. prosinca 2023. godine, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenika (1979.) podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima zbog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće iz članka 227. st. 1., 2. i 6. Kaznenog zakona - navode iz policije. Prema tim odredbama, prijeti mu najviše osam godina zatvora.

Kazneno djelo za koje je prijavljen osumnjičenik policija je kvalificirala u konzultaciji s nadležnim državnim odvjetništvom, a temeljem činjenica koje su utvrđene na mjestu događaja, ali i temeljem prikupljenih naknadnih saznanja. Također, zbog počinjenog prekršaja iz članka 163. st. 1. (nekorištenje pojasa) Zakona o sigurnosti prometa na cestama, osumnjičeniku je uručena obavijest o počinjenom prekršaju.

Podsjetimo, Banožić se 11. studenog na izlazu iz Vinkovaca, neoprezno pretječući teretno vozilo, izravno sudario s kombi-vozilom koje je nailazilo iz suprotnog smjera. Vozač kombija Goran Šarić poginuo je na mjestu, a Banožić je s teškim ozljedama prevezen u vinkovačku bolnicu, a potom u KBC Osijek, odakle je pušten na kućno liječenje.

VEZANI ČLANCI:

Nakon što je Banožić skrivio prometnu nesreću, premijer Andrej Plenković ga je razriješio dužnosti ministra obrane, a za novoga ministra i potpredsjednika Vlade predložio osječko- baranjskog župana Ivana Anušića, koji je 16. studenog potvrđen u Hrvatskom saboru.

Banožić se, podsjetimo, 24. studenoga oglasio prvi put od nesreće te potvrdio da je otpušten na kućno liječenje. Tada je izrazio sućut obitelji Gorana Šarića, muškarca koji je smrtno stradao u prometnoj nesreći. 

- Ovim putem želim izvijestiti javnost da sam danas, nakon dva tjedna provedenih u bolnici, otpušten na kućno liječenje. Stoga sam prvi put u prigodi da se osvrnem na tragičnu prometnu nesreću koja se dogodila 11. studenoga 2023. godine u blizini Vinkovaca. Prije svega želim izraziti duboku sućut obitelji Gorana Šarića, koji je smrtno stradao. Moje misli proteklih dana usmjerene su prema njegovoj supruzi, kćerima i cijeloj obitelji te svim poznanicima, zbog nenadoknadivog gubitka Gorana Šarića, kojeg sam i osobno poznavao. U ovim teškim trenucima, želim izraziti iskreno žaljenje i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti zbog prometne nesreće, u kojoj je nažalost izgubljen jedan ljudski život - naveo je tada bivši ministar te je potom zahvalio zdravstvenim djelatnicima bolnica u kojima je bio nakon nesreće. 

Dana 1. prosinca Banožić je, pak, prvi put nakon nesreće viđen u javnosti. Bivši ministar tada je posjetio jedan ugostiteljski objekt u neposrednoj blizini stana u kojemu živi. 

VIDEO Uzorci krvi i urina stižu u Zagreb na analizu, Olujić: 'Banožićeva kazna ovisi o nizu faktora'

Komentara 18

Avatar lasta mala
lasta mala
12:24 08.12.2023.

Bilo je i vrijeme.

BO
BoljiSvijet
12:21 08.12.2023.

Gdje je kamion?ili je to sve samo laž...pijan u jutro

DA
darwil
13:44 08.12.2023.

Ja bih molio da mi neki stručnjak za kazneno pravoili sam Ministar objasne gdje je to utvrđeno da se policija konzultira sa Državnim odvjetništvom o sadržaju prijave.Blago nama sigurnost i povjerenje na svim levelima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije