Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABRANILI KORIŠTENJE LIFTA?

Banožić ispitan u strogo kontroliranim uvjetima: 'Željelo se osigurati da ga vidi što manje ljudi'

Sarajevo: Ministar obrane BiH, Zukan Helez, ugostio ministra obrane Maria Banožića
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/18
01.12.2023.
u 22:23

Telegramov izvor navodi da, kada je Banožić stigao u prostoriju u kojoj je davao iskaz, službenici na tom katu neko vrijeme nisu mogli napustiti urede

Bivši ministar obrane Mario Banožić 24. studenoga izašao je iz bolnice, a Telegram iz izvora bliskih Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj doznaje kako je iskaz dao nekoliko dana kasnije, 29. studenoga. Sve se navodno dogodilo pod strogo kontroliranim okolnostima.

Neposredno pred Banožićev dolazak, djelatnici navodno nisu smjeli koristiti lift kako bi bivši ministar što prije mogao ući. Također, kada je Banožić stigao u prostoriju u kojoj je davao iskaz, službenici na tom katu neko vrijeme nisu mogli napustiti urede. 

”Željelo se na svaki način osigurati da Banožića vidi što mani broj ljudi, ali i sačuvati ga od mogućih neugodnosti”, rekao je Telegramov izvor. Zbog svega toga, navodi kako su neki policajci negodovali.

VIDEO Policijski očevid na mjestu nesreće u kojoj je sudjelovao Banožić

Banožić se, podsjetimo, 24. studenoga oglasio prvi put od nesreće te potvrdio kako je otpušten na kućno liječenje. Tada je izrazio sućut obitelji Gorana Šarića, muškarca koji je smrtno stradao u prometnoj nesreći. 

"Ovim putem želim izvijestiti javnost da sam danas, nakon dva tjedna provedenih u bolnici, otpušten na kućno liječenje. Stoga sam prvi put u prigodi da se osvrnem na tragičnu prometnu nesreću koja se dogodila 11. studenoga 2023. godine u blizini Vinkovaca. Prije svega želim izraziti duboku sućut obitelji Gorana Šarića, koji je smrtno stradao. Moje misli proteklih dana usmjerene su prema njegovoj supruzi, kćerima i cijeloj obitelji te svim poznanicima, zbog nenadoknadivog gubitka Gorana Šarića, kojeg sam i osobno poznavao. U ovim teškim trenucima, želim izraziti iskreno žaljenje i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti zbog prometne nesreće, u kojoj je nažalost izgubljen jedan ljudski život", naveo je tada bivši ministar te se potom zahvalio zdravstvenim djelatnicima bolnica u kojima je bio nakon nesreće. 

VEZANI ČLANCI:

U prometnoj nesreći koja se dogodila 11. studenoga, podsjetimo, poginuo je 40-godišnjak. Policijska uprava vukovarsko-srijemska oglasila se idućega dana s detaljima nesreće te navela: 

"Očevidom prometne nesreće, kojim je rukovodila zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru, utvrđeno je kako je 44-godišnji vozač (državni dužnosnik) osobnog vozila vinkovačkih registarskih oznaka, krećući se iz smjera Vinkovaca u smjeru Županje, obavljao radnju pretjecanja s lijeve strane teretnog vozila koje se ispred njega kretalo u istom smjeru, a da se nije uvjerio da to može učiniti na siguran način ne ometajući promet iz suprotnog smjera, uslijed čega je došlo do udara prednjeg dijela osobnog vozila u prednji dio kombi vozila (teretno vozilo) pulskih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 40-godišnjak".

Komentara 19

AL
AlfaMike
13:33 02.12.2023.

Neki su ipak malo jednakiji.

LO
Lojzek1967
12:29 03.12.2023.

Nedvojbeno je da Banožić ima nezakonito povlašteni tretman kod tijela kaznenog progona. I to ne samo on nego i ostali visoki dužnosnici, javnosti znani i neznani članovi HDZ-a. Vozač hitne iz Zagreba privodi se u lisicama, a Banožić? Prokleta lopovska bagra, na neku stvar nabihem takvu državu, HDZ i sve njegove bivše ( u koje se i sam ubrajam) i buduće glasače, pravosudna tijela, Vladu RH sa Saborom i Ustavnim sudom u kompletu te još jednom sebe što sam ostao tu i što za Domovinskog rata nisam bio anemičan....

GO
Gof33
07:20 02.12.2023.

Krešimir piše pred zakonom su svi jednaki. Da to je točno. Bogati su bogati a siromašni su siromašni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije