Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
5000 NAVIJAČA NA UTAKMICI

Policija podnijela prijavu protiv direktora KK Zadar i vođe navijača

Zadar: Peta finalna utakmica doigravanja Prvenstva Hrvatske, KK Zadar - KK Split
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/8
08.06.2021.
u 20:46

Direktor KK Zadra Željko Žilavec, protiv kojeg je podnesena prijava, potvrdio je da je publika svjesno puštena u dvoranu

Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje zbog održavanja košarkaške utakmice za prvaka Hrvatske između Zadra i Splita, koja je u subotu održana u zadarskoj sportskoj dvorani „Krešimir Ćosić“ uz prisustvo gotovo 5000 navijača, te su protiv odgovornih osoba podnesene prekršajne prijave.

"Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđena je sumnja da 58-godišnjak tijekom navedenog susreta, kao direktor i odgovorna osoba u pravnoj osobi koja je organizator javnog okupljanja, nije poduzeo potrebne mjere radi sprječavanja i suzbijanja nereda na sportskom natjecanju sukladno odredbama Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

Nadalje ga se sumnjiči, da je postupao suprotno Odluci o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti Covid-19 putem okupljanja, a kojom odlukom je naložena nužna epidemiološka mjera prema kojoj se sportska natjecanja mogu održavati samo bez gledatelja", izvijestila je policija.

Direktor KK Zadra Željko Žilavec, protiv kojeg je podnesena prijava, potvrdio je da je publika svjesno puštena u dvoranu, javljaju 24sata.

Osim direktora KK Zadra, prijavu je zaradio i organizator okupljanja navijača prije nego su krenuli prema dvorani.

"Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 58-godišnjaka, te pravne osobe podneseni su Optužni prijedlozi zbog počinjenog prekršaja iz čl. 5 Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i prekršaja iz čl. 47. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Također, provedeno je kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjim hrvatskim državljaninom, voditeljem navedenog javnog okupljanja, angažiranim od strane organizatora, kojeg se sumnjiči da tom prilikom nije poduzimao mjere i radnje radi osiguranja reda i mira, a koje je kao voditelj bio dužan poduzeti sukladno odredbama Zakona o javnom okupljanju. Zbog počinjenog prekršaja iz čl. 21 Zakona o javnom okupljanju, 55-godišnjaku je izdan prekršajni nalog uz novčanu kaznu", potvrdila je policija u priopćenju.

Iz policije su naveli da se i dalje nastavlja provođenje istrage u odnosu na održavanje ovog javnog okupljanja.

Podsjetimo, propust u Zadru osudio je jučer i ministar Vili Beroš.

"Ovo što se događalo na košarkaškoj utakmici u subotu u Zadru je velika pljuska svim našim nastojanjima da smanjujemo broj zaraženih od COVID-19. Bojim se da će za tjedan ili dva stići račun za tu nepromišljenost u obliku većeg broja oboljelih u toj, za hrvatski turizam, važnoj destinaciji", kazao je ministar zdravstva.

Ključne riječi

Komentara 6

AA
aabbcc
23:04 08.06.2021.

Pa treba sacekati da se vidi jel bilo corone, nije je bilo ni na evroviziji, ni na bandicevoj sahrani... Pa zasto da corona ide gledat samo košarku ?

NN
novo nenormalni
21:06 08.06.2021.

jel bilo pijava za lgbthjkff... skup u zg neki dan

FU
Fusnota
17:26 09.06.2021.

Znam ja 2 iz zd Koji zaslužuju u zatvor Basil i Dagor

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije