Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ZADRU

Policija otkrila laboratorij za uzgoj marihuane, našli pola kila pakirane “trave”, vagu….

Foto: PU zadarska
1/4
27.05.2022.
u 12:40

Pronađeno je i oduzeto oko 510 grama marihuane pakirane u više pojedinačnih pakiranja, oko 368 grama sasušenih listova marihuane te digitalna vaga za precizno mjerenje

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Sumnja se da je protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, s ciljem proizvodnje i preprodaje marihuane u kući na području Zadra stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio marihuanu te ju po sazrijevanju sušio, prerađivao i vagao nakon čega je tako pripremljenu drogu preprodavao na ilegalnom tržištu.

U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga doma i prostorija kojima se koristi osumnjičeni, gdje je pronađen improvizirani laboratorij s umjetno stvorenim uvjetima za uzgoj biljaka u kojem se nalaze uređaji za osvjetljavanje biljaka, uređaji za ventilaciju i filtriranje zraka te zasađene dvije stabljike indijske konoplje visine 90-120 cm.

Nadalje, pronađeno je i oduzeto oko 510 grama marihuane pakirane u više pojedinačnih pakiranja, oko 368 grama sasušenih listova marihuane te digitalna vaga za precizno mjerenje.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 43-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a kaznena prijavu se podnosi Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru - istakli su iz zadarske policije.

>> VIDEO Pogledajte kolika je prosječna mirovina u Hrvatskoj i za koliko bi mogla porasti


 
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar madcap
madcap
12:51 27.05.2022.

Ovaj zakon koji zabranjuje jednoj ljekovitoj biljci da raste je bez konkurencije zasigurno najgluplji zakon u povijesti svemira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije