Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gaćeleze

Tko je osumnjičenik za ubojstvo u Šibeniku? U Srbiju mu je zabranjen ulaz, na leđima ima tetovažu Arkana...

Policija dovodi osumnjičenog za ubojstvo u kuću u Gaćeleze kako bi se rekonstruirao događaj
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/9
31.05.2020.
u 15:37

Osumnjičenog su se navodno mještani bojali još otkad se vratio iz zatvora prije dva mjeseca.

Muškarca (35) koji se dovodi u vezu s ubijenim 57-godišnjakom pronađenim u subotu u kući u Gaćelezima, u vodičkom zaleđu, policija je u nedjelju u lisicama dovela na mjesto događaja kako bi se rekonstruirali detalji i dovršio očevid.

Osumnjičeni je uhićen u sinoć u Šibeniku zbog sumnje na ubojstvo 57-godišnjaka. Ispitan je danas u prostorijama Policijske uprave šibensko-kninske.

Tijelo 57-godišnjeg muškarca prevezeno je na Odjel patologije šibenske bolnice gdje će biti utvrđen točan uzrok smrti, doznaje se od glasnogovornice Policijske uprave šibensko-kninske Marice Kosor. U policiji ne otkrivaju jesu li uhićeni i ubijeni bili u obiteljskom ili nekom drugom odnosu.

Zbog sumnje na nasilnu smrt policija je jučer odmah krenula u potragu za mogućim počiniteljem ubojstva, a osumnjičeni je uhićen nedugo nakon što je tijelo pronađeno u kući.


31.05.2020., Gaceleze - Policija dovodi osumnjicenog za ubojstvo 57-godisnjaka u kucu gdje je doslo do ubojstva kako bi se rekonstruirao dogadjaj. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Kako doznaju 24sata, osumnjičen je Nikola Rgić, rođak i prvi susjed ubijenog Ljube Ergića (67). Što se među njima točno dogodilo i na koji način je Nikola presudio Ljubi, još se pouzdano ne zna.

- Za sad možemo isključiti samo ubojstvo vatrenim oružjem – kazala je Marica Kosor, glasnogovornica šibenske policije.

- Ništa nismo čuli to poslijepodne. Oni se zatvore u kuću i ne znaš što se događa iza zatvorenih vrata. Noćas oka nisam sklopila. Nikola je došao iz zatvora 19. veljače i uselio u kuću u kojoj mu se mater rodila, odmah do Ljube. Nisam s njim nikad ni razgovarala, štoviše, bježala sam od njega jer sam ga se bojala. Ne volim ga ni čuti ni vidjeti, jer me strah, svašta je radio, bio je često u zatvoru – kazala je za 24sata susjeda Marija Ergić. 

Sumještani kažu da je ubijeni Ljubo bio duša od čovjeka, da je bio bolestan i siromašan, neoženjen i sam, te da ga se zatvorenik "uhvatio" nakon puštanja iz zatvora u kojem je bio tri godine. 

- On je s majkom otišao u Srbiju pred rat. Imao je tada šest godina, a majka mu je umrla ubrzo nakon toga. Djetinjstvo je proveo po domovima i ubrzo se uvalio u kriminal. U Srbiju mu je zabranjen povratak, ima zabranu ulaska u tu zemlju, jer je nešto gadno skrivio, priča se i da je tamo ubio nekog. Hrvatski je državljanin pa je završio tu kod nas, a u Gaćeleze dođe u razdobljima kad nije u zatvoru - opisuju mještani osumnjičenog Nikolu koji je bio problematičan i u zatvoru. Naime, zbog niza incidenata, uključujući i namjerno izazivanje požara u ćeliji te lažno optuživanje pravosudnih policajaca, više puta je premještan iz soba, pa čak i iz jednog zatvora u drugi.

Na svojem profilu na Facebooku Rgić je objavio fotografiju s istetoviranim likom ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana. Na jednoj fotografiji je u trenirci na kojoj piše “belgrade boys hooligans”, a na jednoj pozira naslonjen na Porsche.

Ključne riječi

Komentara 6

PA
pacoraban
20:46 31.05.2020.

Hoće li ga Pupi posjećivati?..

LI
Linomedo
16:30 31.05.2020.

Po pogledu se vidi da mu je mjesto na zatvorenom odjelu psihijatrije. Što rade "stručnjaci" kada ne prepoznaju očitu mentalnu bolest? Ovako dopuštaju da bude ubijen nedužan čovjek.

PP
Prva Proleterska
18:05 31.05.2020.

Bacajte to sa Šibenskoga mosta !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije