Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fizički obračun

Policija objavila detalje tučnjave u Samoboru i kako su došli do policijske odore

Snimka tučnjave
Foto: Screenshot
1/2
04.03.2019.
u 12:17

Jedan 23-godišnjak koji je sudjelovao u tučnjavi imao je na sebi dio policijske odore koju je bez znanja uzeo članu obitelji, a koji je zaposlen kao policijski službenik u Policijskoj upravi zagrebačkoj

Društvenim mrežama jučer se proširila snimka tučnjave u Samoboru u kojoj su sudjelovali mladići odjeveni u policijske uniforme, a sada se o slučaju oglasila i policija.

Jedan 23-godišnjak koji je sudjelovao u tučnjavi imao je na sebi dio policijske odore koju je bez znanja uzeo članu obitelji, a koji je zaposlen kao policijski službenik u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Kako je PUZ izvijestila, do tučnjave je došlo 3. ožujka između 1 i 2 sata ujutro u Samoboru u Ulici Ljudevita Gaja, a 23-godišnjak je uniformu uzeo kako bi on i godinu dana stariji mladić sudjelovali na fašniku.

U sukobu su s jedne strane sudjelovali navedeni 23-godišnjak i 24-godišnjak te dvojica 23-godišnjaka i 23-godišnjakinja, a na drugoj isto tako pet osoba (20, 20, 19, 19, 18). Te su se dvije grupe srele na ulici, međusobno si počeli dobacivati, da bi se potom verbalno sukobili, a potom i fizički. U tom sukobu sudjelovali su, s jedne strane trojica mladića (dva mladića maskirana u policajce i njihov 23-godišnji prijatelj) i s druge strane četvorica (dvojicom 20-godišnjaka, 18-godišnjakom i 19-godišnjakom), objasnili su u policiji.

Zbog sudjelovanja u tučnjavi, svi osim jednog 19-godišnjaka su zaradili prekršajnu prijavu zbog tučnjave na javnom mjestu dok je 19-godišnjak zaradio kaznenu prijavu zbog upornog i bezobzirnog ponašanja.

Dvojica mladića koji su koristili dijelove policijske odore ujedno su počinili prekršaj iz čl. 10. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a koji između ostalog propisuje kaznu i zbog neovlaštenog nošenja znakova službene osobe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije