Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Očitovanje policije
Povratak na članak

'Dojave o duševnim bolesnicima nisu nova obaveza i ne zadiru u prava pacijenata'

Opisana preventivna aktivnost ne predstavlja nikakvu novu obvezu liječnika niti na bilo koji načina zadire u prava pacijenata, kažu iz policije

Komentari 11

AG
Agricola
16:03 25.08.2019.

Ova priča je počela kad se onaj našmrkani zabio u auto na naplatnoj kućici. A dužnost vas u policiji je bila uhićenje njegovog dilera. Dakle, vi niste obavili svoj posao i sad krivnju prebacujete na liječnike obiteljske medicine. Uostalom, zaštoom, zašto bi liječnik obiteljske medicine mogao znati da taj šmrče ako ovaj recimo nije 5 godina bio kod liječnika a počeo je šmrkati prije tri godine? A da ne govorimo o tome koliko ima dilera koji rade za policiju, kao na primjer poznati nasilnik "Daruvarac". Dakle, vi radite svoj posao a liječnike ostavite na miru.

VL
MA
MarkoMaras
17:12 25.08.2019.

Naime, u državama članicama EU zamijećen je trend prema kojem se terorizam koristi kao izgovor za povećanje policijskog nadzora nad građanima. Čuvaju nas od nas samih.

VL
SV
SveJeUzalud
16:10 25.08.2019.

....pun ih je Sabor, u vladi i na Pantovčaku.... nebi krali ko ludi

VL
Avatar NasaPosla
NasaPosla
15:26 25.08.2019.

Što još neće zadužiti liječnike? Stvarno su zaslužili duplu plaću. Spojite za na bazu podataka, pa podatke rudarite sami, gospodo policajci. Informatičari će vam isprogramirati što god zaželite.

VL
DU
Deleted user
15:30 25.08.2019.

Kako je s time krenulo, uskoro će po jedan policajac ili policajka sjediti uz med. sestru u ordinaciji i čim se pacijent vrati iz liječničke sobe - ajmo, priznaj što ti je dijagnosticirao, amo vozačku itd. itd. Ukratko, svugdje policija gura svoje vizije - jedino ih nema po ophodnjama po gradskim četvrtima, kolodvorima i tome slično, a čega je narod najviše željan. Od epohe milicije više nije moguće ugledati njihove pozornike kako "špartaju" ulicama. Na kraju baladnog niza, kad bude neki teroristički napad u Hrvatskoj - prvo će staviti lisice liječnicima!

VL
DU
Deleted user
20:26 25.08.2019.

Policija nije zatražila podatke o onima koji imaju PTSP i mirovine na osnovu toga! Imaju ne samo vozačke već i dozvole za oružje? A trebali bi imat skrbnike i bit bez vozačkih i oružja!! Hahaha!!

VL
ST
sttipe
21:00 25.08.2019.

Nebi li policija tribala angažirat psihijatre kad netko bude van kontrole? Ili bi tribali psihijatri patrolirat umisto njih, i vatat nenormalne??? Čemu policija danas služi, ili bolje kome??

VL
AD
adrad
15:55 25.08.2019.

Bar više neće tako olako davati dijagmozu F. 43. Ili će povisiti tarifu.

VL
ST
sttipe
07:04 26.08.2019.

Ma ne tribaju im liste potencijalnih, dosad ništa nisu učinili s listetinama 100 puta prijavljenih!!! Samo suca spakovat umisto divljaka kojeg drži vani tako da mu kiseli puste slučajeve!!! I tek se tad možda nešto pomakne... Samo tako neće bit starih znanaca sa 150 delikata, koji nekog ubiju... PTSP penzije su ipak druga kategorija, to spada pod običan gospodarski i predizborni kriminal...

VL
LA
larala
17:06 25.08.2019.

našim liječnicima je problem prijaviti bolesnike za koje je samo pitanje minute kada će ozlijediti nekoga nedužnoga al, zato za sebe traže status službene osobe kako bi iste te koje sada brane u slučaju da napadnu njih, strože kaznili. u u nekoj normalnoj državi s normalnim ljudima prijava potencijalnog ubojice ili nasilnika opasnog za društvo je dužnost svakog čovjeka pogotovo onih koji su kvalificirani za pravovremeno uočavanje problema

VL
ST
stupstabilnostisauchaipuh
15:28 25.08.2019.

je li se duševnim bolesnicima smatraju oni kojima se priviđaju stvari. jesu li liječnici po toj logici dužni prijaviti biskupe,teologe,popove,analitičare i novinare kojima se priviđa da uhrvatskoj ima posla samo ljudi ne žele raditi i kojima se priviđa da plenković nije uz pomoć sauche,puh ,opačić i ekipe uzurpirao vlast.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.