Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jako nevrijeme u rijeci

Policija o muškarcu poginulom u bujici vode: Tijelo smo pronašli ispod automobila

Riječka Fiumara nakon obilne kiše potpuno potopljena, automobili ostali zarobljeni u vodi
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/6
29.09.2022.
u 09:36

Pronađena muška osoba nije davala znakove života te je po pregledu liječnika HMP-a nakon proglašenja smrti tijelo osobe prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Rijeci gdje će se utvrditi identitet i točan uzrok smrti.

Jedna je osoba smrtno stradala u snažnom oborinskom nevremenu koje u srijedu navečer pogodilo Rijeku i izazvalo poplave po gradu. Nastale su brojne štete u zgradama u koje je probila voda, a sve gradske službe jutros su na terenu. Primorsko-goranska policija potvrdila je da je pronađeno tijelo u Ulici Franje Račkoga.

Oko 21.10 sati između ulice Franje Račkog i područja Školjića, prilikom reguliranja prometa u središtu Rijeke, policijski službenici u bujici vode uočili su tijelo osobe koje se nalazilo ispod zaustavljenog osobnog vozila koje se zbog siline vode nije moglo kretati.


 

Pronađena muška osoba nije davala znakove života te je po pregledu liječnika HMP-a nakon proglašenja smrti tijelo osobe prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Rijeci gdje će se utvrditi identitet i točan uzrok smrti. Policija i dalje utvrđuje sve okolnosti ovog događaja.

Inače, sinoćnje obilno kišno nevrijeme poplavilo je više objekata u središtu Rijeke, među kojima i šalter-salu upravnih poslova u sjedištu Policijske uprave primorsko-goranske. Poplavljene su i prostorije Rektorata Sveučilišta u Rijeci, zatim Prve riječke gimnazije, Građevinske tehničke škole, riječke Dječje kuće, nekoliko trgovina, ugostiteljskih objekata, ali i stanova na području Potoka te drugih ulica u središtu Rijeke.

 

28.09.2022., Rijeka - Zbog obilne kise poplavila je ulica Fiumara. Neki automobilo ostali su zarobljeni u vodi, vatrogasci i policija na terenu. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Osim u Rijeci, neki poslovni objekti poput ljekarne i ugostiteljskih objekata poplavom su oštećeni i u Opatiji te u Lovranu, kao i u drugim dijelovima Riječkog prstena i PGŽ-a, a i zatvorene su mnoge županijske i lokalne prometnice.
 
Na terenu su, uz policijske službenike, bile raspoložive sve snage ostalih žurnih službi, odnosno vatrogasci, djelatnici civilne zaštite i hitne medicinske pomoći te drugi koji su nadležni postupati u ovakvim situacijama.

Na Rijeku je u dva sata u srijedu navečer pala golema količina kiše. Oborinska kanalizacija nije mogla upiti tu količinu vode pa su se ulicama slijevale prave rijeke. Niži dio grada, u središtu, potpuno je poplavljen. Vatrogasci su obavili mnoštvo intervencija, a između ostaloga, morali su pomoći u izvlačenju djece iz poplavljene igraonice na Školjiću.

I u četvrtak jutro padala je kiša, a padat će tijekom cijelog dana prema prognozama. 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar MalenaB.
MalenaB.
10:00 29.09.2022.

Jadan čovjek ,ovako skončati..što nas sve ne snađe ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije