Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLOČIN U GRADAČCU

Oglasila se šefica suda o propustu zbog kojeg nisu zaštitili Nizamu: 'Mogao je pobiti sve nas'

Gradačac: Policijski očevid na farmi na kojoj je Nermin Sulejmanović počinio samoubojstvo
Foto: PIXSELL
1/3
16.08.2023.
u 15:36

Istaknula je da je policija tražila mjere zabrane prilaska, ali bez dokaza

Slobodanka Kojić, predsjednica Općinskog suda u Gradačcu oglasila se i zbog trostrukog ubojstva koje je prije pet dana počinio Nermin Sulejmanović. Obrazložila je razloge zbog kojih sutkinja Lejla Numanović nije donijela odluku o određivanju mjera trostkrukom ubojici na temelju prijave Policijske uprave Gradačac. 

Istaknula je da je policija tražila mjere zabrane prilaska, ali da nije dostavila dokaze. Navodi da su dostavljene samo službene zabilješke iz kojih se ne mogu utvrditi detalji nasilja, jer, kako kaže, nisu navedeni, piše Avaz. Također, govorila je i o povezivanju sutkinje Numanović sa Sulejmanovićem, istaknuvši da je to neprihvatljivo. Prema njezinim riječima, sutkinja Numanović je udana majka dvoje djece koja nije poznavala ubojicu niti surađivala s njim i da samo radi u Gradačcu te da živi u Tuzli.  "Ona nije na bilo koji način učestvovala u pomaganju Nerminu Sulejmanoviću. Društvene mreže su prenijele neistinu i to što se radi na društvenim mrežama je strašno", kazala je Kojić.

Istaknula je kako sutkinja Numanović nije prihvatila policijsku zabilješku kao dokaz jer se bilješka kakvu su poslali ne može prihvatiti kao dokaz. Pročitala je zabiljeđku te ustvrdila da su vjerovatno pobrkani datumi pa se navodi da je izrađena 27. srpnja 2023., da je nasilje bilo 3. na 4. kolovoza 2023. pa da je Sulejmanović saslušan 4. kolovoza 2023. 

VEZANI ČLANCI:

U bilješci se navodi kako je Nizama Hećimović prijavila svog nevjenčanog supruga za napad koji se dogodio 3. na 4. kolovoza u obiteljskoj kući iz koje se odselila, a da je Sulejmanović potom uputio niz prijetnji, zbog čega je ugasila telefon kako ne bi primala poruke.  Potom se navodi da su policijski službenici otišli po navedenoj prijavi, pronašli Sulejmanovića, koji je negirao navode prijave i izjavio da Nizami nije upućivao nikakve prijetnje niti je imao ikakav kontakt s njom, s čime je upoznat istražitelj OKP PU Gradačac. Je li vi vidite šta iz ove službene zabilješke - upitala je Kojić i dodala kako ne zna na osnovu čega su napravili ovakav zahtjev kada nisu izradili ni zapis povreda i dešavanja koje je, pretpostavlja, iznijela Hećimović.

Na pitanje zbog čega se insistiralo na visokim standardima Suda kada je riječ o osobi s ranijim kriminalnim dosjeom, odgovara: "Nema kod suda visokih standarda. Nešto prihvatite kao dokaz ili ne prihvatite. Točno je da je Sulejmanović poznat pravosudnim organima u periodu 2006.-2009., ja sam mu sudila kao sutkinja i odredila mjeru pritvora. Ali u spisu nije bio izvod iz kaznene evidencije, iz spisa policije proizlazi da on nije nikada kažnjavan. Mora postojati izvod iz kaznene evidencije koji ima policijska uprava da bi se Sudu stavilo do znanja o kakvoj osobi se radi", kazala je Kojić.

Navela je i to kako je sutkinja donijela rješenje o obustavljanju postupka zbog nedostatka dokaza te da su o tome obaviještene sve strane postupka, uključujući Nermina Sulejmanovića. 

Ističe kako je javnost opravdano uznemirena te da je i ona lično uznemirena zbog monstruoznog zločina. "Uznemirena sam, ja sam sudila tom čovjeku. Znam ga, i drugi suci su mu sudili. To što je uradio… mogao je ući u Sud i pobiti sve nas. To je takav čovjek. Ne kažem da smo bitniji od ovih žrtava", kazala je Kojić. Krivicu, kaže, ne želi prebaciti ni na koga, već je organizirala konferenciju za novinare zbog žrtava i kako bi odgovorili na pitanja.  Novinarima je rekla kako nema informaciju da je VSTV pokrenuo disciplinski postupak protiv sutkinje Numanović. Ona je trenutno na bolovanju i jako je lošeg psihičkog stanja nakon svega. Kojić je navela i to kako je potrebno mijenjati zakone te da bi oni, prema njenom mišljenju, za nasilnike trebali biti mnogo rigorozniji.

VIDEO: Nevjenčana supruga je četiri dana prije ubojstva tražila zabranu pristupa, sud ju je odbio

 

Komentara 3

LU
Lukeruk
17:12 16.08.2023.

Jako sam zabrinut i zainteresiran za događaje u grdačcu

PO
poluvodič
16:49 16.08.2023.

Na bolovanju je? Prigodno. Nadam se da nije razlog samo izbjegavanje javnosti, nego istinska duševna rastresenost. Nije bilo dokaza kaže, a svi ga znaju ka kriminalca.. Idi bre dabre

MA
marinalučica
16:04 16.08.2023.

Kakve veze imaju zabrana pristupa i ubojstvo? Možda se ubojstvo ne bi dogodilo da je čovjek imao Zabranu ubojstva, a dobro bi bilo i da je bio dobio Zabranu samoubojstva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije