Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Los Angeles

Policija nakon prepirke sa pet hitaca ubila beskućnika

policija
Foto: screenshot/youtube
02.03.2015.
u 08:52

Kad su čovjeka policajci pokušali privesti, čuo se glas "Baci pištolj!" te se nekoliko trenutaka poslije čulo pet pucnjeva. Policija tek treba potvrditi je li beskućnik držao oružje u rukama

Pojavila se snimka na kojoj se vidi kako je američka policija ubila beskućnika na ulici nakon prepirke u Los Angelesu. Film od nekoliko minuta pokazao je nasilnu borbu između čovjeka i šestorice policajaca koja se dogodila u notornoj četvrti Skid Row u kojoj živi poveći broj beskućnika.

Kad su čovjeka policajci pokušali privesti, čuo se glas: "Baci pištolj!" te se nekoliko trenutaka poslije čulo pet pucnjeva. Policija tek treba potvrditi je li beskućnik držao oružje u rukama, piše BBC.

Glasnogovornik policije, poručnik Barry Montgomery za LA Times je rekao da su policajci izašli na prijavu o pljački u tom području. Odbio je reći koliko je policajaca sudjelovalo u incidentu kao ni ima li ozlijeđenih među njima. Ubijeni beskućnik nije identificiran.

Spomenuto je i da se iz snimke ne vidi kako je došlo do prepirke niti što se točno dogodilo, ali da policija ima pravo upotrijebiti silu ako osumnjičenik ima oružje. Zapovjednik L.A. policije Andrew Smith rekao je da je u jednom trenutku došlo do borbe oko pištolja koji je imao policajac i dodao je da niti jedno drugo oružje na mjestu događaja nije pronađeno.

– Molimo da se ne donose brzopleti zaključci, to nije pošteno ni prema kome. Ni prema obitelji žrtve, ni prema uspomeni na ubijenog, ni prema policiji – rekao je šef L.A. policije Steve Soboroff.

Američka policija sve je više na meti osuda i to zbog niza nemilosrdnih ubojstava koja dobivaju javno obilježje – ubojstvo nenaoružanog 18-godišnjeg Michaela Browna u Fergusonu potaknulo je masovne prosvjede diljem SAD-a.

Tenzije su se nastavile u siječnju kad su policajci u New Jerseyju snimljeni kamerom kako pucaju u Afroamerikanca nakon što je izašao iz automobila podignutih ruku. Čovjek je nakon toga preminuo.

>> Obama: Rasizam je duboko ukorijenjen u američkom društvu

Komentara 10

GP
gico.prase
10:13 02.03.2015.

Demokracija , sve se moze ubit a ne samo politicke neistomisljenike

VM
vojislav.miljevic
09:56 02.03.2015.

"Policija tek treba potvrditi je li beskućnik držao oružje u rukama"...kakva je Americka policijska drzava!!

Avatar Angelina11
Angelina11
13:22 02.03.2015.

Divljaci a drugima seru o demokraciji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije