Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Američki predsjednik

Obama: Rasizam je duboko ukorijenjen u američkom društvu

Barack Obama
Foto: Reuters/PIXSELL
08.12.2014.
u 08:28

- To se neće riješiti preko noći - rekao je Obama u intervjuu za BET

Američki predsjednik Barack Obama komentirajući prosvjede u SAD-u zbog ubojstava pripadnika manjina koja su počinili policajci kazao je u intervjuu za BET da je rasizam duboko ukorijenjen u američkom društvu i povijesti te je poručio da bi aktivisti trebali čvrsto ustrajati u svojim zahtjevima za reformama.

- To se neće riješiti preko noći - rekao je Obama u intervjuu za BET čiji je dio objavljen u nedjelju i dodao da je Amerika napredovala u civilnim pravima u proteklih 50 godina te da vjeruje kako će nacija naposljetku riješiti svoje probleme s rasizmom, prenosi The Washington Times.

Inače, prosvjednici su u subotu navečer prosvjedovali diljem SAD-a. Između ostalog prosvjedi su održani i u New Yorku, Seattleu, Portlandu...

>> Ferguson je u Americi, ali zapravo se nalazi posvuda oko nas

>> Obama želi na svakoga policajca staviti kameru

Komentara 13

DA
daniloobradoviic
11:11 08.12.2014.

Ja bi na ovo dodao da je rasizam svugdje u svetu samo manje vise prikocen .Sumorna buducnost za covjecanstvo .

IV
ivanjoksimovic
08:47 08.12.2014.

Dobro jutro Kolumbo. Otkrio si Ameriku.

KI
Kissinger
10:34 08.12.2014.

Obama,tzv "afroamerikancima"(slijedom istog bijelci su"euroamerikanci")pod HITNO je potreban novi MARTIN LUTHER KING(ubiše ga "euroamerikanci aprila mjeseca 1968 u Memphisu).daj ostavku,pokušaj LUTHEROV san ostvariti.budi američki Nelson M.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije