Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iz Burundija i Afganistana

Policija kraj Save pronašla i spasila 20 promrzlih migranata

Reportaža iz Maljevca i op?ine Cetingrad gdje je migrantska ruta
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
19.11.2022.
u 15:28

Prema stranim državljanima proveden je postupak sukladno odredbama Zakona o strancima – poručili su iz policije, uz dodatak kako su uvijek na usluzi i pomoći svojim građanima, pa tako i stranim državljanima.

Policija je kod rijeke Save na novogradiškom području u dva navrata spasila dvadesetak promrzlih migranata, državljana Burundija i Afganistana.Kako se navodi u priopćenju PU brodsko-posavske, policijski službenici Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice u četvrtak, 17. studenog oko 10 sati, u blizini državne granice između naselja Doline i Sičice uočili su skupinu osoba.

Utvrđeno je da se radi o 17 osoba (šest žena, 10 muškaraca i jedno dvanaestogodišnje dijete), državljana Republike Burundi, koji su nezakonito čamcem prešli državnu granicu. Policajci su uočili da djetetu nije dobro te su odmah pozvali hitnu pomoć koja je po dolasku preuzela dijete s majkom i odvezla ih u bolnicu u Novoj Gradiški. Nakon liječničke obrade dijete je otpušteno.

Dva dana ranije,15. studenoga oko 8 sati, u blizini rijeke Save, kod mjesta Pivare, granični policajci su uočili tri osobe. Utvrdili su da se radi o trojici državljana Afganistana koji su najvjerojatnije plivajući preko rijeke Save nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Budući da su Afganistanci bili bez jakne te bosi, bez cipela i čarapa, policajci su im odmah pomogli i utoplili ih. Nakon toga su kontaktirali Hrvatski crveni križ i pribavili im adekvatnu odjeću i obuću.

- Prema stranim državljanima proveden je postupak sukladno odredbama Zakona o strancima – poručili su iz policije, uz dodatak kako su uvijek na usluzi i pomoći svojim građanima, pa tako i stranim državljanima.

Ključne riječi

Komentara 6

AT
atlantisind
16:40 19.11.2022.

Vratititi nazad ,ilegalno su usli i prekrsili zakon ,nema se tu sta mudrovati o nekakvim pravima.

ZA
ZADOMSPREMAN
20:22 19.11.2022.

Ljudi kao ljudi, idu tamo gdje smatraju da im je najbolje (pre)živjeti, međutim, bilo bi lijepo da se drže nekog zakona i reda kad stignu u tuđu domovinu. Neka nabave potrebnu dokumentaciju, neka im se nađe prikladan smještaj ako ih već vlada odlučuje prihvatiti i neka se ponašaju u skladu s pravilima i civilizirano.

ST
Startrack
15:38 19.11.2022.

Nikad se ne navede staje to "postupanje sukladno zakonu". Nadam se kaze im se ovo je continent bjele rase i krscanske Europe paih se posalje nazad u Bosnu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije