Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODREĐEN ISTRAŽNI ZATVOR

Mladić (22) iz Srbije uhvaćen u Metkoviću jer je prevozio ilegalne migrante: Razlog zašto je to činio je nevjerojatan

25. veljače: Jedna godina koronavirusa u Hrvatskoj - kako su nam promijenjeni životi
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/3
15.11.2022.
u 18:37

Nakon ukrcaja, mladić je s njima krenuo prema autocesti kako bi stigli do Zadra, gdje bi državljane trebao prebaciti do autobusnog kolodvora

Državljaninu Srbije određen je istražni zatvor zbog nezakonitog prebacivanja ilegalnih migranata, inače nezsposlenom variocu M.G. (22) iz Valjeva.

Kako prenosi Dubrovački vjesnik, 22-godišnjak je za još neutvrđeni iznos 10. studenog u iznajmljen rent-a-car marke Opel dubrovačkih registracija u Metkoviću ukrcao petoricu tuskih državljana koji nisu ispunili uvjete za ulazak i kretanje u Hrvatskoj i terirotiju EU.

Nakon ukrcaja, mladić je s njima krenuo prema autocesti kako bi stigli do Zadra, gdje bi državljane trebao prebaciti do autobusnog kolodvora.

''S vozilom sam došao u ulicu Marka Marulića i čekao poziv iz Bosne i Hercegovine. Prema dogovoru sam trebao migrante ukrcati i dovesti u Zadar te se ponovno vratiti u Metković i prevesti još jednu ”turu”. Turci su doslovce uskočili u auto pa sam krenuo ka Zadru, ali nas je u Novim selima zaustavila policija. Za prijevoz svakog od njih sam trebao dobiti po 80 eura i tako sam mislio otplatiti dug u Srbiji, gdje sam trebao i dobiti pare po obavljenom poslu'', izjavio je 22-godišnjak te dodao:

''Nisam znao da je nezakonito prevoziti takve osobe koje se, inače po Srbiji slobodno kreću''.

Zbog opasnosti od bijega ali i ponavljanja istog ili počinjenja drugog kaznenog djela, sudac istrage je odredio istražni zatvor u trajanju do 30 dana. Također, odredio mu je i jamčevinu u visini 40 tisuća kuna u slučaju da želi da se brani sa slobode, što je mogućnost koju nije odlučio koristiti.

Kako mladić osobno nije angažirao svog branitelja, sud mu je za branitelja po službenoj dužnosti odredio poznatu dubrovačku odvjetnicu Anu Birimišu.

>> VIDEO Kalendar za 2023. je idealan za sve koji vole spajati neradne dane

Komentara 2

Avatar barba_barba
barba_barba
19:27 16.11.2022.

80 €, pa toliko dojde buskarta od DU do ZD

MO
modovisisajteMaraschino
18:59 15.11.2022.

hahaha nije znao.... dobro jutro

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije