Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prešli Savu

Policija kod Slavonskog Broda uhitila 11 iračkih migranata

Slavonski Brod: Policija uhitila veću skupinu migranat
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/7
16.07.2020.
u 14:49

Nakon nedavnog događaja kod Stare Gradiške, gdje je uhićeno 13 migranata, među kojima i trudnica, koji su u Hrvatsku ušli ilegalno gumenim čamcem, ovaj najnoviji slučaj govori kako je ruta kroz ovo područje i dalje aktivna.

Policija je u srijedu poslijepodne u blizini Slavonskog Broda uhitila veću skupinu migranata koji su zatečeni u ilegalnom boravku na hrvatskom teritoriju. 

Zatečeni su na makadamskom putu obraslom gustim raslinjem, nedaleko od Sjeverne vezne ceste. Migranti koji su vjerojatno došli iz smjera Save i susjedne Bosne i Hercegovine kretali su se teško prohodnim terenom, kroz gusto šipražje, a uhićeni su na zapadnom ulazu u grad, svega stotinjak metara od prvih kuća u naselju Brodski Varoš.

- Radi se o jedanaest migranata, iračkih državljana, koji su nezakonito prešli državnu granicu. Policija ih je uhvatila, odrađena je zakonom propisana procedura i svi su odmah prepraćeni u prihvatilište za tražitelje azila u Zagrebu – potvrdila je glasnogovornica PU brodsko-posavske Kata Nujić.

Ilegalci iz zemalja Bliskog istoka i Sjeverne Afrike koji u Hrvatsku pokušavaju ući preko savske granice s BiH u želji da prođu neopaženi obično traže put kroz slabije naseljene dijelove Brodsko-posavske županije, no ovaj su put pronađeni tek četiri kilometra od središta Slavonskog Broda. Nakon nedavnog događaja kod Stare Gradiške, gdje je uhićeno 13 migranata, među kojima i trudnica, koji su u Hrvatsku ušli ilegalno gumenim čamcem, ovaj najnoviji slučaj govori kako je ruta kroz ovo područje i dalje aktivna.

Ključne riječi

Komentara 2

KO
kona
18:09 16.07.2020.

smještanje kriminalaca i terorista koji su nezakonito ušli u zemlju na račun poreznih obveznika u hotel na stan i hranu. Umjesto pendrekom po rebrima i šakom u glavu pa nazad u bosnu. Dok ljudima iz Dugava ne pukne film pa će biti krvi.

MA
marsovac
15:28 16.07.2020.

uzeti otiske prstiju,...vratiti preko granice,.....i im objasniti da kod sljedeceg ilegalnoga prelaza 30 dana zatvora i to na kruhu i vodi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije