Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubojstvo psa

Policija istražuje ubojstvo Klička i prikuplja potrebnu dokumentaciju

Foto: Privatni album
01.04.2021.
u 13:00

Iz Policijske uprave osječko-baranjske kažu da će policija iz Belišća o svemu izvijestiti državno odvjetništvo. Za to vrijeme prikuplja se novčana nagrada za informacije o počinitelju

Dok čekaju i službeni nalaz razudbe tijela svog ubijenog psa Klička, Natali Skokić i Marku Matoševiću iz Belišća i dalje stiže podrška poznatih i nepoznatih ljudi. I svi su složni u jednom – Kličkov mučitelj mora se pronaći.

– Još jednom ističemo da nam nije do osvete, Klička nam ništa ne može vratiti. Želimo samo ukazati da među nama živi netko sposoban ovako mučiti životinju, jer naš pas je mučen prije nego je umro. Ovo se ne smije zanemariti, zato tražimo da policija radi svoj posao i otkrije tko je ubio Klička – kažu nam gospođa Natali i gospodin Marko.

A što je policija do sada napravila u navedenom slučaju i što je pokazala kriminalistička istraga, upitali smo Policijsku upravu osječko-baranjsku.

– Policijski službenici Policijske postaje Belišće provode izvide temeljem  zaprimljene obavijesti 28. ožujka o usmrćenju psa u Belišću, vlasništvo 33-godišnjeg hrvatskog državljanina. Nakon prikupljanja potrebne dokumentacije, Policijska postaja Belišće o provedenim izvidima Posebnim izvješćem izvijestit će nadležno državno odvjetništvo, točnije je li u konkretnom događaju počinjeno kazneno djelo opisano u članku 205. Kaznenog zakona - 'Ubijanje ili mučenje životinja' – odgovaraju iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Za to vrijeme prikuplja se novčana nagrada za informacije koje će dovesti do počinitelja, ali i omogućiti da se ovo kazneno djelo dokaže i kazni primjerenom kaznom. A nju propisuje čl. 205 Kaznenog zakona, u kojem piše da će se kaznom zatvora do godinu dana kazniti onaj tko usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne boli ili je izlaže nepotrebnim patnjama. Trenutno je u fondu za nagradu više od pet tisuća kuna.

Ključne riječi

Komentara 10

EP
Epil
23:20 02.04.2021.

Ovo nije pas, ovo je genetski modificirano tele.

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
10:25 02.04.2021.

Nikome nije palo na pamet da je mozda suprug , dosao ranije kuci i zatekao suprugu sa psom , mozda je ljubomora i ljubavni trokut u igri , a ubojstvo iz strasti , policija uvijek trazi krivca u obitelji , sljedeca opcija je da je pas mozda ugrizao ljubavnika ili lajao kad on dolazi , mozda je pas istrcao na ulici a tamo ga je lupio mercedes Krunoslava Borovca , koji je isao provoditi istragu u slucaju djecjeg zlostavljanja u domu u Osijeku , psa je mozda ubila obitelj zato sto je izgrizao namjestaj , mozda postar na kojeg uvijek laje , mozda obitelj organizira borbe pasa , pa ga konkurencija uklonila ,mozda je pas osiguran , a mozda ga je banda macaka uklonila , mozda je i cupakabra , uglavnom ocekujem istrazno povjerenstvo i sve moguce policijske snage , da rijese ovaj twin peaks iz Os .baranjske zupanije

LI
liliZG
13:18 01.04.2021.

a znate kak kažu, serijski ubojice prvo vježbaju na životinjama a onda....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije