Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Provjerite sve okolnosti

Policija ima važnu obavijest: Ne nasjedajte na ovo, riječ je o prevarama

MUP
27.06.2022.
u 14:16

Policija upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem koje su proveli policijski službenici Policijske postaje Mali Lošinj s ispostavom Cres kazneno je prijavljen 30-godišnji hrvatski državljanin zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare.

Provedenim istraživanjem je utvrđeno kako je 30-godišnjak u ožujku ove godine na jednoj od društvenih mreža objavio oglas za prodaju električnog romobila. Na oglas se javio 49-godišnji hrvatski državljanin te su dogovorili kupoprodaju navedenog za cijenu od oko 1500 kuna. Pri tome je 30-godišnjak, s ciljem ostvarenja protupravne materijalne koristi, tražio od 49-godišnjaka i podatke njegove bankovne kartice. On mu je povjerovao i iste dostavio za provedbu novčane transakcije, a nakon provjere bankovnog računa, uvidio je da je prevaren i materijalno oštećen jer mu je 30-godišnjak umjesto dogovorenih 1500 kuna, s računa „skinuo“ 15 000 kuna.
 
Zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare, 30-godišnji osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Policija upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve. 

- Prije kupnje putem društvenih mreža dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a osobito nemojte nepoznatim osobama ustupati svoje bankovne ili osobne podatke. Ako smatrate da ste oštećeni prijevarom ili nekim drugom kažnjivom radnjom, događaj odmah prijavite policiji na broj 192 - poručuju iz policije.

Video - Namjerili se na krivu: Pokušali preveslati bakicu, no prevaranti ovo nisu očekivali!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije