Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sisak

Policija i pirotehničari istražili sumnjivi paket ispod spomenika Stepincu

Policija i pirotehničari istražili sumnjivi paket ispod spomenika Stepincu
Foto: Foto čitateljice
1/2
03.06.2019.
u 10:13

Ubrzo su utvrdili kako je zatvorena kutija, zalijepljena selotejpom i okrenuta prema katedrali, napunjena samo kartonom.

Neugodno su se iznenadili Siščani koji su u nedjelju prijepodne nazočili Svetoj misi u sisačkoj katedrali sv. Križa, a kada je pri kraju mise za govornicu došao župnik Marko Karača i rekao im da policija provjerava sadržaj kutije ispod kipa blaženog Alojzija Stepinca i da moraju ići iz crkve u smjeru parka. Bilo je oko 11 sati kada su građani izlazili s mise i vidjeli ograđeno područje platoa ispred sisačke katedrale, policajce te psa izučenog za potragu za eksplozivom. Kad su dolazili na misu, sat ranije, toga nije bilo.

Srećom, ubrzo će se utvrditi kako je zatvorena kutija, zalijepljena selotejpom i okrenuta prema katedrali, napunjena samo kartonom.

„Kad smo dolazili na misu, sve je bilo u redu i prestrašila nas je malo ta župnikova obavijest. Pogotovo kad vidiš psa i policiju kako se kreću oko tog paketa.“ – rekla nam je Siščanka koja nam je ustupila i fotografije snimljene za vrijeme policijske intervencije.

U sisačkoj policiji potvrđuju kako su u nedjelju prijepodne dobili dojavu o paketu ostavljenom ispod kipa blaženog Alojzija Stepinca.

„S punim oprezom smo pristupili tome, a nakon intervencije tima i pirotehničara utvrđeno je kako je kutija napunjena kartonom.“ – rekla je glasnogovornica Policijske uprave Sisačko-moslavačke Iva Dvorski. Potvrdila je da u paketu nije bilo nikakve poruke ili slično.

U Sisačkoj biskupiji nisu htjeli komentirati događaj, no doznajemo kako dojava o sumnjivom paketu nije policiji došla od strane župnika nego od građana koji su tu nedjelju stigli na misu i vidjeli zalijepljeni paket ispod spomenika.

Također doznajemo kako je paket ispod spomenika ostavljen još u noći s petka na subotu, no pregledom sigurnosnih kamera nije uočeno tko ga je postavio.

Spomenik bl. Alojziju Stepincu postavljen je ispred sisačke Katedrale u svibnju prošle godine.

Komentara 6

DI
Direkt
10:40 03.06.2019.

Kakav svetac takav i paket.

Avatar Tračalo
Tračalo
10:19 03.06.2019.

treba kraj takvih rizičnih spomenika postaviti mrtvu stražu.

Avatar alexandarkeller
alexandarkeller
11:47 04.06.2019.

Treba stavit kontejnere za razvrstavanje otpada...nešto se da reciklirat,a nešto je bolje u spalionicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije