Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Policajka pala na snijegu i teško se ozlijedila, Hrvatske ceste moraju joj isplatiti odštetu

Ni policajka ne može odoljeti snježnoj grudi pored klizališta na Tomislavcu
Sanjin Strukic/PIXSELL
12.01.2022.
u 09:56

Hrvatske ceste odbacile su optužbe te tvrde kako je "cesta održavana po pravilima struke te je za nastanak nezgode odgovorna i policajka koja nije prilagodila svoje kretanje zimskim uvjetima na cesti, te nije koristila nogostup".

Policajka M. pala je na cesti prekrivenoj snijegom te je zadobila teške tjelesne ozljede, a prema nepravomoćnoj sudskoj presudi Hrvatske ceste moraju joj platiti odštetu.

U presudi stoji da je policajka u veljači ove godine pala ispred pekarnice u ulici Hrvatskih branitelja u Jasenovcu te je pri padu na onečišćeni kolnik zadobila  prijelom zgloba i obje potkoljenične kosti lijeve noge. Svjedoci nesreće su bila dvojica policajaca M. i A. koji su s policajkom odradili smjenu od 20 navečer do 8 ujutro. 

Nesreća se dogodila oko 8:15, a očevici navode kako je policajka bila u radnoj obući i obući, odnosno imala je na sebi i službene zimske čizma. Snijeg koji je napadao tijekom boći bio je i na cesti, a policajka je hodala kolnikom jer je nogostup bio zatrpan snijegom te se nije moglo proći i zbog parkiranih vozila.

- U trenutku pada bila je u normalnom hodanju i kretala se brzinom od 4,7 km/h. Na mjestu nesreće rubni dio površine kolnika je pod nagibom od 14 posto u dužini od 0,7 metara, nakon čega se nagib smanjuje na 2 posto, pa hodanje takvim površinama koje su mjestimično zaleđene sigurno može izazvati neravnotežu i pad - kazao je sudski vještak, piše Danica.hr.

Hrvatske ceste odbacile su optužbe te tvrde kako je "cesta održavana po pravilima struke te je za nastanak nezgode odgovorna i policajka koja nije prilagodila svoje kretanje zimskim uvjetima na cesti, te nije koristila nogostup".

Sud je odbacio tvrdnje HC-a navodeći u objašnjenju kako je "uzrok nastanka štetnog događaja činjenica da je na kolniku bilo snijega, a ispod njega vjerojatno i leda što je dovelo do klizavosti površine kolnika i poskliznuća tužiteljice"

- Iz iskaza svjedoka proizlazi da u momentu nastanka ovog štetnog događaja cesta nije bila očišćena u potpunosti od snijega, a time niti sigurna za promet motornih vozila i kretanje pješaka - zaključio je sudac.

Prema nepravomoćnoj presudi policajki je dosuđena odšteta od 65.000 kuna, naknada za tuđu pomoć u kući od 4800 kuna te joj Hrvatske ceste moraju pokriti i gotovo 18.000 kuna troškova postupka, , piše Danica.hr.

VIDEO: Pogledajte dramatičnu snimku požara u Lokvi Rogoznici: "Bižimo ća!"


 

Komentara 7

OB
Oblivion
11:37 12.01.2022.

Koliko sam ja para već trebao imati s obzirom koliko puta sam se raspao po zaleđenom i neočiščenom kolniku

ST
stefj
10:22 12.01.2022.

Ubuduće kao obaveznu opremu policajaca uvesti hodalice s kotačićima. Kotačići hodalice moraju imati opremu za zimu (lance za snijeg)...

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
10:14 12.01.2022.

To je normalno da domoljubna prava hrvatica u državnoj službi zahtjeva odštetu od druge državne firme jer je svoja na svome i ima Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije