Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija border

Policajka osuđena 
na 13 mjeseci zatvora

putovnica
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
07.03.2014.
u 21:00

Optuženi se terete da su krivotvorili putovnice

Radojka Cvetković (55), optuženica u aferi Border, na početku tog suđenja njoj te Zvonku Šenduloviću, odbjeglom Darku Gojiću, Marijanu Dominikoviću, Brunu Margaretiću i Zoranu Rudničkom, priznala je krivnju te je postupak u odnosu na nju razdvojen.

U ekspresnom suđenju prošli je tjedan nepravomoćno osuđena na 13 mjeseci zatvora zbog zloporabe položaja. Teretilo ju se da je kao službenica PU zagrebačke bila dio organizirane grupe, koju je ustrojio Šendulović, i to kako bi na ilegalnom tržištu prodavao hrvatske putovnice. Šendulović i ostali terete se da su od 2006. do kraja 2010. raznim kriminalcima prodavali putovnice po cijeni od 10.000 eura. Uloga R. Cvetković u toj priči bila je da u operativnom sustavu MUP-a provjeri informacije osoba na čiji se identitet potom izdavala krivotvorena putovnica. Takvim su se putovnicama zatim koristila poznata lica s policijskih tjeralica, poput Sretka Kalinića Zveri, Darka Šarića, Luke Bojovića... 

>> 'Ne mogu više ovako! Sve priznajem, osjećam se kriva i to jako!' 

>> Akcija "Border": Šefa dilera putovnica u Čardaku zovu Kerum

Komentara 6

DU
Deleted user
21:37 07.03.2014.

samo 13 meseci to bi trebalo 13 godina najmanje

BR
brnja
09:26 08.03.2014.

i tog sudca koji je dao taku mmalu presudu trebalo bi detaljno istražiti. Ona bi trebala dobiti maksimalnu kaznu od 45 godina, kao prvo zato sto je djelatnica MUP-a, da se pokaze i drugim djelatnicima MUP-a sto ih ceka ako krenu tim putem. A kao drugo pomagala je kriminalcima s tjeralice, to samo po sebi zahtjeva najstrozu kaznu. Stoga ovo je jos jedan dokaz da pravna drzava ne funkcionira.

DJ
djordje
22:06 07.03.2014.

bravo to je naše PRAVO_SUĐE,ne ne to je vidljivo da nema niti mita niti korupcije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije