Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ IMA DOBRIH LJUDI

Hvalevrijedna gesta policajke iz Pitomače: Siromašnu ženu spasila kazne

Policajka PP Pitomača Dijana Šimeta
Foto: PU virovitičko-podravska
12.02.2020.
u 16:35

Po zakonu, zahtjev za novu iskaznicu trebala je vlasnica podnijeti u roku od 15 dana, što nije učinila, pa joj slijedi 500 kuna kazne

Hvalevrijednu gestu učinila je policajka PP Pitomača Dijana Šimeta, i ne samo da je spasila siromašnu 39-godišnju ženu kazne zbog isteka osobne iskaznice, nego joj je uplatila izradu nove. Policajka je, naime, dobila na zaduženje predmet vezan za istek osobne iskaznice 39-godišnjakinje sa šireg područja Pitomače kojoj je osobna istekla još 22. srpnja lani. Po zakonu, zahtjev za novu iskaznicu trebala je vlasnica podnijeti u roku od 15 dana, što nije učinila, pa joj slijedi 500 kuna kazne.

- Nakon što je policijska službenica došla na adresu prebivališta 39-godišnjakinje i ukazala joj na propust i novčanu kaznu koja bi mogla uslijediti, od iste je dobila i saznanja o njezinoj teškoj financijsko imovinskoj situaciji te kako joj izrada nove osobe iskaznice predstavlja problem i dovodi u pitanje egzistenciju – priopćila je PU virovitičko–podravska.

Shvativši da će 39-godišnjakinja, s obzirom na tešku financijsku situaciju, teško napraviti novu osobnu iskaznicu na vrijeme, policijaka Šimeta joj je izdala naredbu kojom se obvezuje da u roku od 15 dana podnese zahtjev za izdavanje nove osobne iskaznice, čime će ispuniti obvezu i na taj način izbjeći pokretanje prekršajnog postupka.

- Nakon povratka u postaju, policijska službenica je o svemu upoznala svog nadređenog te je zatražila dozvolu da o svom trošku uplati uplatnicu za izdavanje nove osobne iskaznice na ime 39-godišnjakinje kako ne bi u slučaju nepravovremene uplate dodatno dobila novčanu kaznu od 500 kuna, što bi za tu obitelj predstavljao još veći problem. Po odobravanju službenica je uplatila troškove izrade nove osobne iskaznice, a uplatnicu je odnijela na adresu 39-godišnjakinje. Međutim, nije joj rekla da je ona uplatila novac u njezino ime, već je rekla da je uplaćeno ispred Policijske postaje, na što je 39-godišnjakinja emotivno reagirala i zahvalila se – dodaju u PU.

Idućeg dana 39-godišnjakinja je došla u PU Pitomača, gdje je podnijela zahtjev za izradu nove osobe iskaznice te se svima zahvalila na lijepoj gesti, no nije doznala tko je uplatio novac za izradu njezine nove osobne iskaznice.

Ključne riječi

Komentara 22

DU
Deleted user
17:10 12.02.2020.

ovo je samo jedan dokaz da postoji još uvijek osoba koje u sebi imaju ljudskost i ovakvi svijetli primjeri su za svaku pohvalu!!!

Avatar Idler 3
Idler 3
17:12 12.02.2020.

Ni mi sam jasno kak ste onda vi saznali ?!

VE
verica2
17:30 12.02.2020.

Bravo za policajku!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije