Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poziv udruge Blokirani:

'Policajci, odbijte sudjelovati u deložacijama'

deložacija
Foto: ilustracija
16.01.2015.
u 16:35

U Udruzi ističu da smo danas suočeni s činjenicom da se baš policiju zloupotrebljava u kršenju ustavnog poretka, i to za račun i u interesu privatnog kapitala

– Poštovani hrvatski policajci, pozivamo vas da poput vaših španjolskih kolega, a odlukom vašeg sindikata, odbijete kršiti Ustav i asistirati prilikom provedbe nelegalnih povreda tuđeg doma – stoji u današnjem priopćenju udruge Blokirani kojim su Sindikatu policije uputili javni poziv da odbiju sudjelovati u deložacijama. Uz napomenu kako policajci nisu tek obični zaposlenici države u održavanju reda i mira u državi, u Udruzi ističu da smo danas suočeni s činjenicom da se baš policiju zloupotrebljava u kršenju ustavnog poretka, i to za račun i u interesu privatnog kapitala.

– Vas se tjera da protivno odredbama Ustava idete protiv naroda za čiju slobodu i ustavnopravnu jednakost su vaše kolege davale živote. Vas se tjera da gazite vlastitu čast i da zbog interesa pojedinaca štitite elementarno kršenje ustavnih prava naših građana. Vas se tjera da se osobno izlažete počinjenju kaznenog djela, zbog čega možete, svaki od vas pojedinačno, biti izvrgnuti privatnim tužbama naših građana. Naredba vaših nadređenih vas ne štiti od toga. Ustav kaže da policija smije ući u nečiji stan ili dom samo temeljem sudskog naloga. Od prvog dana ove godine temeljem odredaba Ovršnog zakona tjeraju vas da asistirate prilikom provale u tuđe domove, odnosno pri ulasku u nečiji dom i bez sudskog naloga. To je protivno Ustavu. Ovrhovoditelj ili javni bilježnik ne može preuzimati ulogu suda. Ustav je jasan. Ustav je iznad Ovršnog zakona – navodi u svom pozivu udruga Blokirani izražavajući nadu da policajci neće pristati na kršenje Ustava, već da će ga štititi.

>> 'Dogodila se katastrofa. Hrvatska tržišna ekonomija danas je i službeno mrtva'

Komentara 12

BL
Blomberg
18:58 16.01.2015.

Pa kuda bi to vodilo kad se nitko nebi dao iz tudje kuce ili stana, za to se mora pobrinuti grad da se ti ljudi nekamo smjeste ako moraju iz stana. Inace bi ih bilo na tisuce koji nebi placalili a nebi se dali van.

DO
doktorica
20:19 16.01.2015.

ima dosta praznih stanova neka ih grad smjesti u njih,a vlasnicima neka omogući da koriste svoju privatnu imovinu.

DU
Deleted user
17:37 16.01.2015.

Poziv udruge "Ucinkovito pravosudje-procvat Hrvatske": Zanemarite prethodni poziv.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije