Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruga blokirani

'Dogodila se katastrofa. Hrvatska tržišna ekonomija danas je i službeno mrtva'

porez, dug
Foto: Pixsell
1/2
31.12.2014.
u 19:27

"Neka barem Ustavni sud stavi Ovršni zakon odmah izvan snage", stoji u dopisu udruge

''U blokadi je, prema podacima FINA-e, trenutačno 321 tisuća građana koji duguju više od 30 milijuna kuna, čime je prvi put premašio iznos dugovanja blokiranih poslovnih subjekata. Na godišnjoj razini broj blokiranih građana veći je za 8,4 posto, odnosno krajem studenog ove godine zbog neizvršenih osnova za plaćanje u blokadi su bila 24.803 građana više nego krajem studenog prošle godine.

Dogodila se katastrofa. Dogodilo se ono što mjesecima najavljujemo. Dug građana na godišnjoj je razini porastao za 30,8 posto ili za 7,1 milijardu kuna. To je zadnji čavao u lijesu hrvatske tržišne ekonomije. Direktnu posljedicu za ovu katastrofu nosi vlast koja je držala Ovršni zakon RH na snazi; Ovršnim je zakonom uz blokade građana, legalizirano i kamatarenje koje je za račun manjine upropastilo većinu", stoji u dopisu Udruge Blokirani.

Oni, kao udruga blokiranih građana, mjesecima su upozoravali da se ne smije dopustiti da se ovo dogodi te tvrde da ih nitko nije slušao premda je bilo jasno što slijedi, a zbog toga vlast smatraju odgovornom.

"Hrvatska tržišna ekonomija danas je i službeno mrtva. Neka barem Ustavni sud stavi Ovršni zakon odmah izvan snage", stoji u dopisu udruge.

>> Udruga Franak pozvala vlast na uvođenje privremenog moratorija na ovrhe
 

Komentara 114

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
19:48 31.12.2014.

Čudi me da se ljudi bune nakon pet godina nove pravednosti na Pantovčaku.

DU
Deleted user
19:45 31.12.2014.

Josipović će to riješiti "promjenom" ustava!

R0
R00kie
19:30 31.12.2014.

lol...pa u hrvatskoj ni nemamo trzisnu ekonomiju niti smo ju ikad imali,na zalost. pitajte SAD,i zemlje EU dali je trzisna ekonomija gotova. BDP i zaposlenost im odavno rastu,samo smo mi u rupi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije