Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zapeo na ogradi

Policajac spasio još jednog migranta iz nabujale i hladne Save, dozivao je upomoć

Zagreb: Nabujala Sava se izlila iz korita
Patrik Macek/PIXSELL
12.12.2022.
u 15:50

Radi se o stranom državljaninu koji je nezakonito prešao državnu granicu

Službenici Policijske uprave brodsko-posavske Postaje granične policije Stara Gradiška, prilikom nadzora državne granice, danas oko 12.30 sati začuli su pozive upomoć na engleskom jeziku. Tri kilometra istočno od Davora, oko 150 metara udaljenosti od rijeke Save koja se izlila, uočili su muškarca koji je zapeo na drvenoj ogradi. U pomoć mu je odmah priskočio policijski službenik Pero Petrić, koji je obukao nepropusno odijelo, došao do osobe, smirio ga, prenio i izvukao iz vode na sigurno. Policajac Petrić je ujedno i član HGSS-a Slavonski Brod, kojemu je nepropusno odijelo dobro poslužilo u ovom slučaju spašavanja osobe.  

Policijski službenici su stranog državljanina utoplili, prevezli u policijsku postaju te ponudili hranom i toplim napitcima.  Također će u suradnji sa djelatnicima Hrvatskog crvenog križa za istoga pribaviti suhu odjeću i obuću. Radi se o stranom državljaninu koji je nezakonito prešao državnu granicu.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad sukladno odredbama Zakona o strancima.  

- I ovo je jedan od niza slučajeva spašavanja stranih državljana iz nabujale i hladne rijeke Save, koja je posebno opasna u ovo doba godine - navodi se u priopćenju koje potpisuje glasnogovornica PU brodsko-posavske Kata Nujić.

Ključne riječi

Komentara 11

SP
Stari panj
17:17 12.12.2022.

Spasiti život je u redu, ljudi smo. No, čim se čovjek osuši i ugrije, nazad s njim. Sad smo Schengen i nema zezancije. Ako ih Nijemci žele, neka pošalju avione po njih.

DU
Deleted user
16:47 12.12.2022.

Možda ovaj članak pročita zastupnica Kekin. Danas je u svom izlaganju bacala deblje i kamenje na nehumanost naše policije.

Avatar Jopa
Jopa
16:34 12.12.2022.

Ako nema papire vratiti ga od kud je došao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije